Nyhed

Patti Smith aflyste kontroversiel hotelkoncert

Sangerinden valgte at afblæse koncert på Chelsea Hotel efter voldsom kritik

Som rapporteret igår skulle Patti Smith i aftes (den 12. januar) have givet  koncert i baren på det legendariske Chelsea Hotel i New York. Lokaliteten har gennem årene huset en lang række rocklegender, og den nye ledelses igangværende renovering af det hæderkronede hotel har mødt voldsom kritik, som ikke er blevet mindre af, at op mod tredive permanente beboere et blevet sat ud. På den baggrund vakte Smiths annoncerede koncert kritik, fordi den blev set som en symbolsk støtte til den nye ejer, Hollywood Inn-mogulen Joseph Tretritt.

"Vil en dejlig, intens version af "People Have the Power" få lejerne til at få det bedre med den igangværende ødelæggelse af hotellet og opsigelsen af permanente beboere? Jeg tvivler alvorligt på det", har en af beboerne, som desuden har skrevet en bog om hotellets historie, udtalt til NY Daily News.

Troskab mod hotellet

På baggrund af kritikken valgte Smith i sidste øjeblik at aflyse koncerten, og har på sin hjemmeside publiceret en længere erklæring om, hvor hun står i forbindelse med renoveringen.

"I respekt for Chelsea Hotel Tenants Associations (foreningen af lejere på Chelsea Hotel, red.) ønsker har jeg aflyst aftenens optræden. Min motivation var udelukkende at tjene lejerne. Hvis dette tjener dem bedre, er jeg tilfreds", skriver Smith, og fortsætter:

"Mit aktuelle engagement i Chelsea Hotel begyndte for nogle måneder siden, da jeg hørte rygter om at hotellet ville blive jævnet med jorden. Jeg var knust og indgik gennem en fælles ven en dialog med arkitekten. Han forsikrede mig om, at dette ikke var tilfældet, og at man ville gøre alt for at redde og restaurere bygningen, som var i alvorligt forfald. Efter at have bevidnet ødelæggelsen og nyudviklingen af store dele af vores by håbede jeg i det mindste, at hotellet ville blive stående".

Smith konkluderer: "Jeg er en uafhængig person og er ikke ejet eller styret af nogen. Min troskab er mod hotellet selv, og jeg har intet gjort for at plette denne. Det er meget vanskeligt for mig at favne forandringen, men mit store håb er at bevidne, at Chelsea Hotel vil finde en stærk og positiv plads i det enogtyvende århundrede".

ANNONCE