Nyhed

Plastic Horse gæster Aarhus

Den Marie Frank-godkendte østjyske gruppe spiller på Headquarters sammen med Suns Of Satan den 24. januar

Den østjyske gruppe Plastic Horse, der består af Jeppe Søndergård Knudsen, Peter Dombernowsky og Anders Pedersen, udsendte den 9. november deres første studieplade, ep'en "Real Doesn't Exist", der udkom på Marie Franks pladeselskab Apron Music. Nu giver de koncert i Aarhus, nærmere betegnet på Headquarters tirsdag den 24. januar klokken 20. Opvarmningen leveres af snart pladedebuterende Suns of Satan. Der er gratis adgang.

Plastic Horse (billedet)

Marie Frank udtaler selv om Plastic Horse:


"Real Doesn't Exist" er et mini-album, der falder fint i tråd med de udenlandske plader, jeg selv har trippet over de seneste år: Arcade Fire, Iron & Wine og den slags. Altså det, man populært kalder indierock, men med iørefaldende melodier og det der, der gør, at man kan blive ved med at vende tilbage og finde nye detaljer i teksterne eller produktionen…"

Gruppen kalder selv sin musik "Nordicana", med støvet guitarlyd og vintage synthesizere og et udtryk, der både er retrospektivt og futuristitisk.

Ifølge sangskriver Jeppe Søndergård har tilgangen til sangskrivningen på "Real Doesn't Exist" været baseret på etnografiske undersøgelser af den indvirken, teknologi, religion og magt har på menneskelige relationer. Tematikken på pladen er derfor implicit politisk.


Suns of Satan

Suns of Satan er et alias for Kristine Bjørg Markussen, hvis musik med egne ord "er kreeret af små idiosynkratiske melodier, hvor buldrende rumklangsbårne og ekkodrevne kakofonier spændes op imod minimalistisk skrøbelige og smukke klangelementer. Tekstuniverset kredser omkring dikotomien mellem liv og død, hjemme og væk."

Suns of Satans debutalbum er næsten færdig, og en stor del af pladen er blevet indspillet i Tucson, Arizona i studiet Wavelab i samarbejde med musikere fra dansk-amerikanske Giant Sand og de lokale Golden Boots.


Koncerten finder som nævnt sted tirsdag den 24. januar klokken 20, og der er som nævnt gratis adgang.

 

ANNONCE