Nyhed

11 essentielle i juni

GAFFAs guide til 11 markante nye numre, du skal tjekke ud nu

Vi er inde i en ny måned, og her kommer GAFFAs liste med 11 markante nye numre, du skal tjekke ud i denne måned.

Lars H.U.G. – Afsked (Kasper Bjørke Re-Edit)

I løbet af foråret har Lars H.U.G (billedet) og digteren Søren Ulrik Thomsen rejst landet rundt for at fremvise dokumentarfilmen City Slang Redux, der ser tilbage på det 28 år gamle album. Også Kasper Bjørke er dykket ned i H.U.G.s solodebut og har kreeret et funky lille re-edit af Afsked.

http://soundcloud.com/kasperbjorke/lars-h-u-g-afsked-kasper-bj

Father John Misty – Only Son Of The Ladiesman

Tidligere gemte han sig bag trommerne i Fleet Foxes, nu gemmer J. Tillman sig bag navnet Father John Misty og har netop udsendt en sand solbeskinnet folkpop-perle af et album, hvor Only Son Of The Ladiesman skal fremhæves.

http://www.youtube.com/watch?v=2sZIwhx5ntM

Jonas Breum – For Altid

Den tidligere Coolsville-frontmand Jonas Breum har netop udsendt et mageløst originalt album i eget navn, med 12 prisværdigt ærlige beretninger. Og i sangen For Altid, har Breum leveret arvtageren til Alt Hvad Hun Ville Var At Danse, til når TV-2 engang skal pensioneres.

Findes på albummet "Fremtiden Ligger Hos Hende Jeg Forlod"

Coldplay – You Gotta Fight For Your Right (To Party)

Sidste måned mistede vi en af hiphoppens helt store skikkelser, da Adam "MCA" Yauch fra Beastie Boys mistede livet i kampen mod den cancer, der havde plaget ham siden 2009. Chris Martin og resten af Coldplay mindes buddhisten og partystarteren med en rørende udgave af You Gotta Fight For Your Right (To Party).

http://soundcloud.com/hypetrak-1/coldplay-you-gotta-fight-for

Anders Trentemøller – My Dreams

Indenfor de seneste par år har navne som Nick Cave, The Raveonettes, Mark Lanegan og Debbie Harry hyldet og fortolket Jeffrey Lee Pierce fra The Gun Club, og nu melder Anders Trentemøller sig også under fanerne med en kølig opdatering af My Dreams med forførende vokal af Marie Fisker.

http://vimeo.com/40439257

Cold Specks – Reeling The Liars In

Den 24-årige canadiske "doom-soul"-sangerinde Cold Specks er blandt de nye navne, der skal ses på årets Roskilde Festival, for med en så gribende vokal, der er lige dele stoisk og sårbar som en hæs Nina Simone, må der være en stor gåsehuds-fremkaldende koncert i vente. Tjek blandt andet hendes fortolkning af Swans' Reeling The Liars In.

http://www.arts-crafts.ca/blog/?p=2128

PowerSolo – Step Back

Landets flittigste brødre Kim og Bo Jeppesen har netop udsendt en ny omgang antændende vanvidsrock og rul i form af singlen Step Back, der er en fængende opsang til gud og hvermand om, at de skal holde sig på afstand af det magre makkerpar.  

Ude som digital single på bl.a. Spotify og iTunes.

Icona Pop – I Love It

Svenskerne har gjort det igen, disket op med et møghamrende fængende hit, der vil frem i verden og også nok skal komme det. Denne gang er det den unge Stockholm-duo, Icona Pop, der er afsender på en electropop-banger med et omkvæd, som vi snart alle synger med på.

http://www.youtube.com/watch?v=UxxajLWwzqY

Neneh Cherry & The Thing – Dream Baby Dream (Four Tet Remix)

Det er efterhånden 24 år siden, svenske Neneh Cherry slog igennem med Buffalo Stance, der til dato stadig er noget af det bedste hiphop, der er kommet ud af Skandinavien. Cherry har nu rundet de 48 og har sammen med jazzgruppen The Thing et coveralbum på vej og en optræden til Copenhagen Jazzfestival. Tjek fortolkningen af Suicides Dream Baby Dream i et fortræffeligt Four Tet-remix.

http://soundcloud.com/four-tet/neneh-cherry-the-thing-dream

Bonnie "Prince" Billy – I See A Darkness

Snart er den myreflittige Will Oldham klar med nyt under Bonnie ´Prince`Billy navnet, da han den 23. Juli udsender ep'en Now Here's My Plan, der blandt andet indeholder en opdateret og opkvikket version af den ellers så traurige I See A Darkness, som også Johnny Cash nåede at fortolke.

http://www.youtube.com/watch?v=d-xSxWX7_-4

Broke – Restless Beach

Nørrebro-duoen Broke, der tidligere også havde Frederik "Complicated Universal Cum" Valentine som medlem, er indtil videre et relativt ubeskrevet blad, men med førstesinglen Restless Beach fra deres kommende album, har de fremtryllet en herlig shuffle-skæring, der tegner særdeles lovende for fremtiden. 

http://soundcloud.com/brokecph/broke-restless-beach

 

ANNONCE