Nyhed

Björk imponerede i Polen

Den Roskilde-aktuelle islænding henførte GAFFAs udsendte ved polsk festivalkoncert onsdag

Arkivfoto

I går (onsdag den 4. juli) gav Björk, som søndag rammer Roskilde Festivalens Orange Scene, koncert på polske Heineken Open'er Festival. Her var GAFFA Sveriges udsendte medarbejder til stede, og trods en vis indledende skepsis over koncertens konceptuelle karakter og over hvad hun beskriver som en ukritisk dyrkelse af sangerinden, endte Josefin Bagger med at blive "henført" over koncerten:

"Men så kommer den helt uden varsel – henførelsen. Frelsen. "Crystalline", efterfulgt af "All is Full of Love", og det går ikke at stoppe. Hvert hår på kroppen rejser sig ved lyden af hendes stemme. Man bliver næsten grædefærdig og begynder at tvivle på sin religiøse forankring. Men det er også her, man ser en bogstaveligt talt synlig skillelinie i hendes sæt", lyder det fra Bagger, som fortsætter:

"Når hun skipper grafikken og Tesla-maskinen og alt det visuelle, når hun slipper det krampagtigt kontrollerede kunstnerskab og bare forlader sig på sin musik, at det bliver pokkers godt – det rækker! Det er her, den sande helhedsfølelse indfinder sig. Vakt til live indefra af musikken selv og ikke en tilhørende film".

Fire stjerner kvitteres der med fra Bagger. Det er en enkelt mindre, end GAFFA så sig nødsaget til at uddele efter Björks koncert i New York Hall of Science tilbage i februar. Det er søndag aften klokken 22.00, at Björk indtager Roskilde. Onsdagens polske sæt så således ud:

 1. Cosmogony
 2. Hunter
 3. Thunderbolt
 4. Moon
 5. Hidden Place
 6. Crystalline
 7. Virus
 8. All Is Full Of Love
 9. Heirloom
 10. Jóga
 11. Hollow
 12. Pagan Poetry
 13. Mutual Core
 14. Pluto
 15. Nattura
 16. Declare Independence (ekstra)

 

ANNONCE