Nyhed

Det synes musikerne om årets Roskilde

GAFFA var en tur forbi en række af årets musiker- og andre kendisgæster for at høre deres mening om årets festival

Se flere billeder af de interviewede musikere – og et par yderligere kendisser – i GAFFAs gallerisektion.

Roskilde Festival lakker mod enden, og i aften lukker Björk Orange Scene, inden DJ Static med talrige gæster lægger årets festival endegyldigt i seng.

Forud for gårsdagens meget roste Bruce Springsteen-koncert var GAFFA en tur rundt i den såkaldte Backstage Village – tidligere kendt som mediebyen – for at spørge nogle af de mange musikere – optrædende såvel som almindelige gæster – om, hvad de syntes om årets program, om hvad de havde set, og hvad de så frem til på resten af festivalen. Og nu vi var der, så spurgte vi også et par andre kendisser om det samme.

Steen Jørgensen, Sort Sol-sanger og Voice-dommer:

Hvad synes du om årets program?

– Det er som altid et godt program, og der er en masse overraskelser. Jeg har set Jack White, og det var en helt vidunderlig koncert. Jeg vidste, at han var ude med et interessant album, så ham så jeg frem til. Jeg har dog ikke et stramt planlagt program i år, som jeg nogle gange har haft. Jeg gik efter Jack White og nogle få andre ting og er ellers bare en drifter og lader mit humør råde.

Hvad med Bruce, skal du se ham?

– Ham skal jeg helt sikkert se, ham har jeg set 10 gange, og han er altid god. Og det er interessant, at han spiller på Roskilde. Og jeg vil anbefale ham til alle, der ikke har set ham. Han kan et eller andet, også selvom man måske ikke lige er til hans stil. Han er en stor stjerne.

Thomas Blachman, multimusiker og X Factor-dommer:

– Jeg har ingen kommentarer, jeg synes bare, det hele er fantastisk.

Pato, sanger, sangskriver og musiker:

– Det er et imponerende program som altid. Der er mange folk, der klager over programmet, og til dem vil jeg sige: Du går alligevel ikke ud og ser noget, så hold din kæft. Der er som altid mange, der har lagt et kæmpe arbejde i at sammensætte programmet, så vis lidt respekt.

Hvad har været dine højdepunkter på festivalen?

– Jeg så en makker fra en ø øst for Madagascar, der stod med en shaker-ting, jeg kan ikke lige huske, hvad han hed. Og Alison Krauss var overdrevet fedt. Men ellers går jeg og varmer op til, at jeg skal være med i Specktors-showet (blev afholdt lørdag nat, red.).

Hvad skal du se på resten af festivalen?

– Jeg skal se Springsteen og DJ Statics show, det tror jeg bliver overdrevet fedt, og jeg vil meget gerne se Dr. John. Så jeg har et lidt stramt program.

Thomas Madvig, dj med mere:

Hvad synes du om årets program?

– Det er godt, og det er fedt at blive opdateret. Jeg hører ellers ikke så meget rock, og så er det godt at komme på Roskilde for at få inspiration. Rocken på Roskilde de sidste mange år har dog været lidt kedelig, og det er derfor, jeg går til metalscenen for at blive udfordret. Jeg mangler lidt at få nogle tæsk. Jeg mangler, at folk giver den skrald på.

Hvad har du hørt af gode ting på årets festival?

– Malk de Koijn er altid fedt, men de var lidt sløve i røven. Men ham, der åbnede Apollo i torsdags, jeg kan ikke lige huske, hvad han hed (Araabmusik, red.), han var god. Men han var forkert booket, det var ikke noget, man havde lyst til at høre klokken 17 om eftermiddagen. Og en historisk gammel fyr fra Brasilien, jeg så på Gloria i går, som jeg lige kom forbi. Der er dog ikke nogen, der har leveret en fuldendt koncert, det har mere været brudstykker, jeg har hørt. Måske fordi jeg ikke har set det rigtige band på det rigtige tidspunkt.

Hvad ser du frem til?

– Paul Kalkbrenner og Bruce Springsteen, og jeg skal høre drum'n'bass om lidt, og det glæder jeg mig til. Jeg ser frem til at få nogle tæsk, af et kendt eller ukendt band, hvor de giver en koncert, som vil gøre mig ked af det, når de stopper. Og så alle de nye navne, jeg ikke kender. Og jeg ved, at Paul Kalkbrenner ikke vil skuffe mig, og at Bruce Springsteen bliver spændende at se.

Søren Fauli, filminstruktør:

Hvad synes du om årets program?

– Det ved jeg ikke, jeg kommer har egentlig mest for at knytte kontakter. Men jeg skal i hvert fald høre Bon Iver, jeg hørte dem også sidste gang, de var i København. Men det, som jeg synes er fantastisk ved Roskilde, det er publikum. Det er publikums evne til at kommunikere tilbage til scenen. Og Bon Iver er for mig det største musikalske, der findes lige for tiden, og jeg glæder mig til, at de får oplevelsen af Roskilde.

Skal du også se Bruce?

– Måske lidt af ham, men Bon Iver er det vigtigste. 

Flemming Østergaard, tidligere bestyrelsesformand, direktør med mere:

– Jeg er lige kommet, jeg kommer for at se Springsteen. Jeg har set ham mange gange, og jeg forventer, at han leverer et kanonshow, som han altid gør. Men jeg har lige været lidt småsyg, så jeg tager hjem bagefter.

 

ANNONCE