Nyhed

JJ DOOM udgiver debutalbum

Rapper- og producerduoen udgiver deres første fællesalbum

I 2011 opstod den alternative hiphop-gruppe JJ DOOM, som er et samarbejde mellem den amerikanske producer og rapper Jneiro Jarel og kollegaen bag jernmasken, MF DOOM. Nu er de på vej med det første fællesalbum, som blandt andet byder på gæsteartisterne Damon Albarn (Blur), Beth Gibbons (Portishead) og Khujo Goodie. Albumtitlen er "Key To The Kuffs", og releasedatoen er sat til den 21. august. 

"Manden bag jernmasken" MF DOOM (Meral Face DOOM) er den London-fødte Daniel Dumile, som først i 90'erne var en del af Big Apple-hip-hopperne KMD og senere gik solo. Den alsidige rapper og producer er kendt for at samle så forskellige ting som 80'er-r&b-hits, rapklassikere og tegneseriejingler.

Nu er han at finde i hiphop-gruppen JJ DOOM, sammen med kollegaen Jneiro Jarel. Jarel som har en længere diskografi bag sig, men er blandt andet kendt under aliaset Dr. Who Dat?, hvor han eksperimenterer med skæve og innovative beats og toner.


Sammen udsendte de i februar førstesinglen "Banished" fra den kommende debut, som bliver udgivet gennem Lex Record i august. Pressemeddelelsen beskriver albummet som "DOOM der rapper typisk indviklede, vittige, hoved-snurrende rim over JJ's robuste og innovative beats."

Albumcoveret (billedet) er designet af kunstneren Steve Powers.

Lyt til førstesinglen "Banished"


Trackliste til "Key To The Kuffs":

1. WARTERLOGGED

2. GOV'NOR


3. BANISHED

4. BITE THE THONG ft Damon Albarn 

5. RHYMIN SLANG


6. DAWG FRIENDLY 

7. BORIN CONVO 

8. SNATCH THAT DOUGH 


9. GMO ft Beth Gibbons 

10. BOUT THE SHOES 

11. WINTER BLUES 


12. STILL KAPS ft Khujo Goodie 

13. RETARDED FREN 

14. VIBERIAN SUN PART II


15. WASH YOUR HANDS

ANNONCE