Nyhed

KB18 får besøg af Alberta Cross

Brooklyn-bandet giver koncert i København

Det amerikansk-baserede rock/indie/country/blues-band Alberta Cross er lige nu aktuel med deres andet studiealbum "Songs Of Patience". Et album, der under tilblivelsen har været rundt omkring i verden, og nu tager bandet så det færdige produkt med til Danmark, når de den 13. august giver koncert på KB18.

Alberta Cross er centreret omkring svenske Petter Ericson Stakee (sang, guitar) og engelske Terry Wolfers (bas). Stakee mødte tilfældigt Wolfers i London, og meget hurtigt fandt de hinanden musikalsk. Første resultat blev minialbummet "The Thief & The Heartbreaker", der blev udgivet på det anerkendte label Fiction (White Lies, Snow Patrol, The Cure med flere). I søgen efter ny energi flyttede duoen til New York, fik yderligere tre medlemmer og udsendte i 2009 debutalbummet "Broken Side Of Time".

GAFFAs Michael Jose Gonzalez dryssede fem stjerner ud over debuten og skrev blandt andet: "Store fyldige guitarer, der bevæger sig fra det synderflående til det nænsomme i samspil med forsanger Petter Ericson Staakes udtryksfulde vokal fremmaner et stemningsmættet og frodigt musikalsk landskab. Bandet har med disse ti yderst stærke og holdbare numre formået at bringe nyt til fadet i en genre, der er blevet tæsket igennem af mange andre bands før dem, og der er ikke rigtig nogen idé i at fremhæve nogle medrivende godbidder på pladen frem for andre. "Broken Side Of Time" er ganske enkelt tidløs og pragtfuld country/blues-rock af allerbedste skuffe".


Toer på gaden

Toeren "Songs Of Patience" har netop ramt gaden og indspilningerne er som nævnt hyppigt blevet flyttet rundt under tilblivelsen. Petter Stakee og Terry Wolfers startede ud i et afsondret gammelt hus i nærheden af Woodstock, tog tværs over landet for at fortsætte indspilningerne i L.A. og , efter et kort besøg i sangerens hjemby i Sverige, slog de sig ned i Brooklyn for at afslutte indspilningerne. Stakee mener at den snoede vej, de tog for at komme til det endelige resultat, er det mest definerende træk på det nye udspil.

Han udtaler således til Rolling Stone: "Alt hvad vi har været igennem, er til stede på vores album og det er mit mest stolte værk hidtil. For første gang nogensinde havde jeg lyst til at udskrive mine tekster, fordi det er vigtigt, at folk danner sig en idé om, hvad hver sang handler om… Selvom at sangene er alvorlige, føles hele albummet mere farvestrålende end nogensinde".


Nu har det danske publikum så mulighed for at opleve Alberta Cross live, når de den 13. august giver koncert på KB18. Billetter kan købes via GAFFA Live

ANNONCE