Nyhed

Nick Cave klar med nyt filmprojekt

Film om lovløse i forbudstidens USA har premiere til august

Lige siden fængselsdramaet "Ghosts of the Civil Dead" fra 1988 har australske Nick Cave syslet med filmmediet ved siden af sin efterhånden omfattende musikalske produktion med The Bad Seeds og Grinderman - både som manuskriptforfatter og som soundtrack-komponist sammen med makkeren Warren Ellis.

Adskillige lovende projekter er dog også blevet skrinlagt hen ad vejen; en opfølger til kasse-successen "Gladiator" med manuskript af Cave materialiserede sig aldrig, og et manuskript om en sælgers menneskelige deroute blev i stedet til den iøvrigt stærkt anbefalelsesværdige roman "Bunny Munros død". Men nu er manuskriptforfatteren Cave og instruktør John Hillcoat - makkerparret bag The Proposition fra 2005 - altså omsider klar med nyt.

Caves coverband

Det drejer sig nærmere bestemt om en filmatisering af Matt Bondurants roman "The Wettest Country in the World" (2008), som følger de lovløse hjemmebrænder-brødre Bondurant i forbudstidens Virginia. Filmen har fået den mundrette titel "Lawless", og har navne som Gary Oldman, Tom Hardy, Shia LaBeouf og Guy Pearce på rollelisten. Sidstnævnte spillede i øvrigt også en af hovedrollerne i "The Proposition".

Nok så interessant er filmens lydspor, som til dels består af instrumentale Cave/Ellis-kompositioner. Herudover har Cave imidlertid til lejligheden sammensat bandet The Bootleggers med George Vjestica, David Sardy, Cave selv og Bad Seeds/Grinderman-makkerne Martyn Casey og Ellis. De fortolker til filmen forlæg af blandt andre Townes Van Zandt, The Velvet Underground og Link Wray, og får i øvrigt hjælp af navne som Mark Lanegan og Emmylou Harris. Det bliver næppe mindre end interessant, fristes man til at bemærke.

"Lawless" har premiere internationalt den 31. august. Herhjemme må vi dog vente til den 6. september med at bevidne Caves seneste livtag med den lov/lovløsheds-tematik, som har været gennemgående i såvel hans filmiske som lyriske produktion.

ANNONCE