Nyhed

Nikolaj Nørlund genudgiver Nye Optagelser

Multimusikerens andet soloalbum udkommer på dobbelt vinyl til august og fejres med intimkoncert

Nikolaj Nørlund kan blandt andet skrive sanger, sangskriver, tekstforfatter, producer og pladeselskabsejer på cv'et.  Solodebuten kom i 1996 i form af albummet "Navnløs", som er en række fortolkninger af Michael Strunges digte. Det første album med egne danske tekster kom året efter og bliver nu genudgivet i anledning af albummets 15 år på bagen.

"Nye Optagelser" udkommer i en remasteret version på dobbelt vinyl, udsendt af Nørlunds eget pladeselskab "Auditorium. Det oprindelige album blev indspillet i Sweet Silence-studierne på Amager, som i den anden halvdel af 70'erne nærmest havde monopol på indspilning af dansk rock. Metallica har indspillet to albums i studiet og det var da også Metallica-produceren, Flemming Rasmussen, som i sin tid var med til at producere "Nye Optagelser".

"Nye Optagelser" blev ved udgivelsen i 1997 anmeldt af GAFFAs Jan Opstrup Poulsen, som kvitterede med maksimale seks stjerner og blandt andet skrev følgende:

"På "Nye Optagelser" er Nikolaj Nørlund helt fri af forudbestemte bindinger, hvilket høres tydeligt på dette årtis flotteste dansksprogede debut. Man skal helt tilbage til Lars H.U.G.s skelsættende album "Kysser Himlen Farvel" fra 1987 for at finde et album af samme karakter og tyngde. Men hvor Lars H.U.G. rystede godt og grundigt op i en henslumrende dansk rock og popscene, så går Nikolaj Nørlund stille med dørene i sit musikalske udtryk. Her følger han forsigtigt op på de senere års dyrkelse af lo-fi genren og hans altid store beundring for Neil Young. "Nye Optagelser" er derfor en meget gammeldags plade i sine virkemidler, men yderst moderne i sit udtryk, da han fint indfanger eksistensen anno 1997".

"Han har en historie at byde på i hver enkelt sang, og budskabet eller oplevelsen går rent igennem, hvilket gør ham fortjent til titlen sangskriver. Med "Nye Optagelser" går den danske rockscene derfor en tryg fremtid i møde", lød den begejstrede konklusion dengang i '97.

Gennemgående musikere på det 14 numre lange album er, foruden Nørlund selv, Piet Breinholm Bendtsen på slagtøj og Hans Holten Hansen på bas.

I anledning af genudgivelsen spiller Nikolaj Nørlund den 18. august en intimkoncert med sange fra "Nye Optagelser". Det sker klokken 15.30 på Søfortet Trekroner i Københavns Havn og billetter (inklusiv bådtransport) kan købes på Billetto.dk

ANNONCE