Nyhed

Nyt fra Van Morrison

Den sjælfulde sanger slipper første studiealbum i fire år til oktober

I 2009 udsendte den nu 66-årige, irske sanger og sangskriver Van Morrison en koncertudgave af sit centrale 1968-album "Astral Weeks", efter i foråret 2008 at have udsendt studiealbummet "Keep it Simple". Siden har der været stille omkring sangeren, men nu er han klar til at bryde tavsheden med et nyt album, som udkommer 1. oktober og har fået titlen "Born to Sing: No Plan B".

Og Morrison holder sig ganske rigtigt til plan A og giver en række britiske koncerter i månederne før og efter udgivelsen. Pladen udkommer på det hæderkronede selskab Blue Note, hvor den ikke mindre navnkundige producer og musiker Don Was siden januar 2012 har siddet i direktørstolen. Han udtaler om den kommende udgivelse:

"Gennem en karriere som spænder over fire årtier har Van Morrison skabt et værk som er uden sidestykke i dets gennemgående excellente niveau. Han er en af de største sanger/sangskrivere og musikere nogensinde. Vi er er meget beærede over at han har valgt at indspille for Blue Note og ser frem til mange frugtbare år sammen".

Musikken i fokus

Selv supplerer sangeren med tilsvarende positive forventninger: "I og med at de fleste selskaber er så topstyrede og markedsorienterede er jeg glad for at arbejde sammen med Don Was og holdet på Blue Note. At have en så kreativ musik-personlighed i spidsen for mit pladeselskab sikrer for mig, at umagen med at skrive og indspille pladen bliver belønnet med et fokus og en marketings-tilgang, som tager udgangspunkt i musikken. Jeg ser frem til mange pladeprojekter med Don og Blue Note".

Van Morrison debuterede i '67 med albummet "Blow Your Mind", som også indeholder hans måske bedst kendte sang "Brown-Eyed Girl". Ifølge GAFFAs Jan Opstrup Poulsen skulle man være "ualmindelig vild med Van Morrison for ikke at synes at have hørt det meste før" på den seneste studieplade fra 2008. Helt oppe at ringe var vores anmelder til gengæld over live-udgaven af "Astral Weeks": "Det er et vidne om mandens uovervindelige virilitet, at han kan være så tilstedeværende i sangene, at man skulle tro, at de var skrevet på fremførelsesdagen og ikke i 1968", hed det blandt andet dengang i 2009.

ANNONCE