Nyhed

Altmodisch fortæller om ”Watches Fall Asleep”

Den københavnske indietronica-kvintet gennemgår deres nye album nummer for nummer.

Det er efterhånden to år siden, københavnske Altmodisch debuterede med sit selvbetitlede album. Nu er den fem mand høje indietronica-gruppe albumaktuelle igen. Pladen har fået titlen "Watches Fall Asleep" og er indspillet i samarbejde med den aarhusianske producer Flemming Bloch.  I forbindelse med udgivelsen gennemgår gruppen det nye album sang for sang. Her får du de tre første:

DARK MIND

"Pladens første skæring er albummets ældste. Den er komponeret med udgangspunkt i et simpelt klaver-riff og optaget hos vores guitarist Thomas' nabo, viceværten. Klaveret er pivfalsk, men passer overraskende godt ind i det skæve og til tider disharmoniske univers. Det insisterende klaver overtages hurtigt af tunge synths. Igen et lånestykke. En gammel Moog Prodigy lånt på ubestemt tid af forsanger HC's fætter (håber ikke han læser dette her!). Vores gode ved Ken har ligeledes lavet en video til netop dette nummer. En fin aften i øvelokalet i selvskab med Bornholms Efterskole."

YOU MAKE MY HEART HARD TO STOP

"Nummeret tager udgangspunkt i leg med taktarter (tæl: 7/4 og 3/4), hvor den skæve guitarfigur danner rammen. Dog formår tromme- og beat-arrangement at gøre tracket mere "straight" at lytte til. Vi sætter stor pris på at få komplicerede rytmer til at virke simple – det er jo ikke jazz, vi spiller! Samples og beats udgør i dette nummer optagelser fra Mathias' og Kristoffers mors smykkeværksted – for eksempel en slibemaskine, en bunsenbrænder og en pudsemaskine. De mange samples gjorde, at nummmeret endte med at være et af de tracks med flest spor. I alt 87! På nummeret medvirker desuden David Fjelstrup (From Sarah, CODY). Hans sprøde stemme kan høres i outroen."

THE COMPLEXITY OF YOUR MIND

"Pladens måske meste poppede nummer. Et simpet uptempo-track med fokus på klassiske strygere og hårde beats. Stryger-arrangementet blev oprindelig komponeret på computer i programmet "Miroslav Philharmonik", men efterfølgende indspillet med "rigtige" strygere. David Blomqvist på kontrabas, Line Felding på cello og Frederik Thybo på violin. I beatet høres en march-agtig sample (oveni lilletrommen). Dette er lyden af en dør, der lukker. En såkaldt Nørrebro-dør. Derfor den lidt distortede lyd!"

Læs hele albumgennemgangen i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE