Nyhed

Amy Macdonald: Jeg har meget let ved at græde

Den klejne sangerinde med den tykke skotske accent fortæller om sit tredje album

Amy Macdonald er efter to års stilhed på albumfronten lige nu aktuel med albummet "Life In A Beautiful Light". GAFFA fik en snak med sangerinden om det nye album, verdensomspændende nyheder og det stille liv i hjembyen Glasgow.

Siden debutalbummet "This Is The Life" udkom tilbage i 2007, har Amy Macdonald nærmest befundet sig fire år på landevejen og tog for første gang et år fri, for at lave det tredje udspil.

Hvordan er dit nye album blevet påvirket af et års pause?

– Jeg føler at jeg har rejst rundt og levet i en kuffert hele mit liv. Så med det samme jeg kom hjem gemte jeg min kuffert bagerst i skabet. Det var for mig et tegn på, at jeg ikke behøvede at se en lufthavn igen det næste år. Bare at kunne være hjemme ved familie og venner har været meget positivt og afslappende for mig. Jeg følte mig meget inspireret, fordi jeg denne gang skrev sange fordi jeg havde lyst og ikke bare fordi jeg skulle.

Inspireret af følelser

Det nye album tager udgangspunkt i både verdensomspændende begivenheder og Macdonalds egne passioner. Sangen "Human Sprit" blev til efter at 33 chilenske minearbejdere var indespærret i San Jose-minen i ti uger.

Hvordan påvirkede ulykken dig?

– Jeg er en meget emotionel person og har meget let ved at græde. Så da jeg hørte om ulykken i Chile, følte jeg det logisk at omsætte mine følelser omkring episoden til en sang. Flere af albummets sange handler om begivenheder som har rørt mig, og i sådanne situationer føler jeg mig altid meget inspireret. Verden er et stort sted og der sker så mange ting hver eneste dag, som jeg henter inspiration i.

I sangen "Left That Body Long Ago" synger du om sygdommen Alzheimers, som din bedstemor led af. Hvordan var det for dig at skrive den sang?

– Alzheimers er en sygdom som påvirker mange, men få taler om det. Jeg skrev sangen for at hjælpe andre som befinder sig i samme situation, som jeg gjorde med min bedstemor. Sangen var hård at skrive, da den bragte en masse minder frem. Men jeg er rigtig glad for at jeg gik igennem det svære proces og har fået meget positiv respons på sangen. Hvis den kan hjælpe nogen bare en lille smule, så er jeg meget glad.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE