Nyhed

Bon Iver udgiver ep

På tirsdag udgiver Bon Iver ep’en ”iTunes Session EP”, som er en samling af livenumre

Bon Iver startede tilbage i 2007 som et enmandsband af Justin Vernon. Det første album "For Emma, Forever Ago" fik rosende anmeldelser, og det samme gjorde det andet og seneste album "Bon Iver", som blev udsendt efter at enmandsbandet var blevet til en kvartet. Nu er de så klar til at udgive ep'en med den simple titel "iTunes Session ep".

Den kommende ep, som er syv numre lang, er en samling af liveoptagelser og indeholder blandt andet et covernummer af Björk's "Who Is It?" og bandet egen single "Holocene". Ep'en kommer til at efterfølge kvartettens seneste og selvbetitlede album, som af GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann fik fire ud af seks stjerner og følgende ord med på vejen: "Vernon's uvurderligt pragtfulde stemme er med sit høje og lyse format atter et usandsynligt skønt og hjerteskærende aktiv, og manden demonstrerer snildt sit enorme talent på numre som den intenst fingerspillede Minnesota, WI og den eftertænksomt piskende Towers, der næsten er på højde med de fineste lækkerier fra debuten."

Med live-ep'en kan man nå at komme i den rigtige stemning, inden Bon Iver om tre uger gæster Roskilde Festival. Da festivalen før offentliggørelsen efterspurgte bandønsker, var den amerikanske folk-sanger Justin Vernon blandt de 10 varmeste ønsker. Dette skyldes måske blandt andet koncerten som bandet gav i november i Falconer Salen. I hvert fald belønnede GAFFAs anmelder Rune Schlosser showet med fem stjerner og følgende ord:  

"Kvartetten Bon Iver, der var udvidet til over det dobbelte denne aften, formåede aftenen igennem at overraske med sine små og intelligente arrangementsændringer i forhold til, hvad folk sikkert har hørt til udødelighed på anlægget derhjemme. Derudover var der både det stille intime, det larmende og voldsomme, ligesom der var en forbandet velspillende gruppe. Kombinationen med de velskrevne sange hertil gjorde aftenen til noget nær fuldendt. Skulle koncerten en stjerne op, manglede der et par favoritter, og enkelte dele blev en smule for jævne, men det var nu absolut kun momentvis, og helhedsindtrykket var langt over det jævne. Lørdag aften i selskab med Bon Iver var slet ikke værst. Især ikke når vinteren er på vej."

Tracklisten til "iTunes Session EP":
Beth/Rest
Michicant
Holocene
Minnesota, WI
Hinnom, TX
Wash
Who Is It?

Køb billet til Roskilde Festival via GAFFA Live

ANNONCE