Nyhed

GAFFAs rockanmelder: Det skal du høre på Roskilde

Michael Gonzalez anbefaler koncerter og fortæller om Roskilde-oplevelser

Roskilde Festival nærmer sig med stormskridt, og i den anledning har GAFFA spurgt en række af sine anmeldere om tre navne, de skal se på årets festival, sammen med et par anekdoter fra deres henholdsvis første og bedste Roskilde-oplevelse. Her gælder det rockanmelder Michael José Gonzalez.

Det skal jeg høre på Roskilde:

Bruce Springsteen And The E-Street Band: – Bossen og bandet kommer til at flå Orange Scene fra hinanden! Rockens mest sympatiske mand er samtidig en af verdens bedste live-performere.

The Cure: – Kongerne af midnatsmørk pop og rock kan kun levere en kulsort fest af en koncert. De har endnu ikke skuffet undertegnede live.

Cold Specks: – Der skal også være plads til nyt, og denne unge canadier har leveret en af årets mest spændende plader indtil videre. God gammeldags blueset folk af bedste skuffe og med et flot organisk udtryk bestående af hovedsageligt forsigtig akustisk guitar, krydret med lidt klaver og cello hist og her flankeret af Spx' respektindgydende vokal, der går lige i hjertet og kickstarter gåsehuden.

 

Min første gang på Roskilde:

– 1999. 1. G var vel overstået, og sommerferien skulle sparkes i gang af en tur på Roskilde Festival. Et helt fantastisk år med høj sol, lunkne øl og ungdommelig kådhed ledsaget af musikalske højdepunkter fra blandt andre Psyched Up Janis, R.E.M., Marilyn Manson …og TV-2.

 

Min bedste Roskilde-koncert:

Neil Young 2008: – Efter to års fravær fra festivalen sørgede Onkel Neil for min tilbagevenden med en rystende stærk koncert, der meget vel kunne være den bedste, jeg nogensinde har set. Med lige dele fræsende og tordnende elektrisk kompromisløshed og åndeløs akustisk skønhed leverede legenden to en halv uforglemmelige timer.

 

ANNONCE