Nyhed

Indiebands hylder Fleetwood Mac

På et kommende album hyldes Fleetwood Mac med coverversioner indspillet af en række markante alternative rocknavne

Nogle af de mest markante indiekunstnere er gået sammen med en række af musikalske legender for at fejre Fleetwood Macs enestående karriere. Det er blevet til en række coverversioner, udført af bandt andre MGMT, The Kills og Best Coast samt navne som Marianne Faithfull og J Mascis, skriver The Guardian.

Den britisk-amerikanske rockgruppe Fleetwood Mac blev dannet tilbage i 1967 og fik deres store internationale gennembrud med albummet "Fleetwood Mac" fra 1975 og senere lp'en "Rumours", som bød på en mere poprocket lyd end tidligere."Rumours" blev en af rockhistoriens hidtil største succeser med intet mindre end femogtyve millioner solgte eksemplarer. Fleetwood Mac holdt pause 1982, hvorefter de enkelte medlemmer arbejdede med soloprojekter. Gruppen gjorde comeback i 1987 med "Tango in The Night", men var kun sporadisk aktiv i 1990'erne. I 2003 genforenedes gruppen; den udsendte albummet "Say You Will" og tog på verdensturné. Senere tog de på en "Best Of"-turné, der bragte dem til Parken i 2009. I maj annoncerede Fleetwood Macs Stevie Nicks, at gruppen vil tage på turné i 2012 og tilkendegav samtidig, at der muligvis kan blive tale om et nyt album.

Det kommende hyldestalbum er blevet til i samarbejde med produceren Randall Foster, som tidligere har lavet et lignende album, "Rave On", som er en hyldest til Buddy Holly. På det album medvirkede artister så forskellige som Paul McCartney og The Black Keys. Fleetwood Mac-albummet har dog taget en lidt mere alternativ drejning, og alle artisterne har fået fuldstændig kontrol.

På albummet vil MGMT fortolke "Future Games", Best Coast vil tage sig af "Rhiannon", mens The Kills laver en coverversion af "Dreams". En af de mest bemærkelsesværdige coverversioner på albummet kommer fra Sonic Youths guitarist Lee Randaldo, som i et samarbejde med sanger og guitarist J Mascis fra Dinosaur Jr. har lavet en version af Peter Greens instrumentale "Albatross".

De øvrige kunstnere på albummet inkluderer Entrance Band, Crystal Ark, The New Pornographers, Trixi Whiteley (Black Dub), Washed Out, Super Golf, Gardens and Villa, Billy Gibbons (ZZ Top), Marianne Faithfull, Antony Hegarty og Lykke Li.

Albummet, der endnu ikke har fået en titel, vil være på gaden den 14. september i USA, mens der endnu ikke er bekræftet udgivelsesdatoer for resten af verden.  

ANNONCE