Nyhed

Jens Lekman runder Danmark med nyt album

Svenskeren er tilbage med to koncerter på dansk grund og et nyt album i sigte

Den svenske crooner Jens Lekman indtager endnu engang Danmark, og denne gang har han også et nyt album med i baggagen. Efter fem år udgiver han sit fjerde album, som har fået den hjerteskærende titel "I Know What Love Isn't. "

Så sent som i oktober besøgte Jens Lekman Koncerthusets Studie 2, hvor han med sin sædvanlige charme underholdt publikum, som den entertainer han er. Koncerten blev da også belønnet med fem stjerner af GAFFAs anmelder Peter Lykke Madsen, som gav følgende ord med på vejen: "Jens Lekman er en sangskriver med en større flair for den gode fortælling end din gennemsnits "følsomme-mand-med-en-guitar". Dertil kan man så lægge det efterhånden så velbeskrevne, svenske pop-øre, og tilbage står du med en helt igennem fornøjelig musikalsk oplevelse, toppet op med en charmerende Lekman, som aftenen igennem ikke er bleg for at lade sjove kommentarer og små anekdoter falde."

Nu kan han så igen opleves på dansk jord, når han til september giver koncert i både Aarhus og København.

Her vil han ud, over den svenske charme, også kunne underholde med et spritnyt album. Hans fjerde og seneste "I Know What Love Isn't" udkommer den 3. september – umiddelbart før de danske koncerter. Det skal efterfølge det seneste og meget roste album "Night Falls Over Kortedala" fra 2007, samt sidste års ep "An Argument With Myself" GAFFAs Ole Rosenstand Svidt gav "Night Falls Over Kortedala" fem stjerner og skrev bandt andet:" Jens Lekman er allerede blevet et kultnavn i både Europa og Amerika med sine første to album, og med Night Falls Over Kortedala går han planken ud. Supermelodiske, dansable, let vemodige popperler på stribe, tilsat elegante stryger- og blæserarrangementer – af og til samplede – og i front Lekmans følsomme og skrøbelige croonervokal, der giver associationer til Belle & Sebastians Stewart Murdoch, Scott Walker og Jonathan Richman."

Der er altså god grund til at glæde sig til det kommende udspil fra Jens Lekman, som selv udtaler om pladen: "Jeg vil gerne have, at sangene skal løfte sig næsten umærkeligt, og at omkvædet adskiller sig fra versene med små bitte detaljer som en tamburin eller en harmoni".

Han kan som sagt opleves i Danmark til september, hvor han den 11. gæster Train og den 12. kan opleves i Lille Vega.

Forsalget starter i dag (8. juni) via Billetlugen og i Fona-butikker.

Hør det nye nummer "Erica America."

Trackliste for "I Know What Love Isn't":

01 Every Little Hair Knows Your Name
02 Erica America
03 Become Someone Else's
04 Some Dandruff on Your Shoulder
05 She Just Don't Want to be With You Anymore
06 I Want a Pair of Cowboy Boots
07 The World Moves On
08 The End of the World Is Bigger Than Love
09 I Know What Love Isn't
10 Every Little Hair Knows Your Name

ANNONCE