Nyhed

John Mayall til Toldkammeret

Den engelske blueslegende gæster Helsingør til november

Et af den britiske blues-scenes største navne, John Mayall, giver til november en enkelt koncert i Danmark. Den 9. november har Toldkammeret i Helsingør fornøjelsen af at præsentere den 79-årige multiinstrumentalist.

John Mayall blev født i 1933 og har siden begyndelsen af 60'erne være aktiv musiker, både som sanger, sangskriver, guitarist, keyboardspiller, mundharpespiller, talentspejder med mere. Det meste af sin karriere har John Mayall stået i spidsen for gruppen John Mayall And The Bluesbreakers, som blev dannet i 1963 og brød igennem i 1966 med albummet "Blues Breakers with Eric Clapton".

Kort tid efter forlod Eric Clapton og Jack Bruce gruppen for at danne Cream, og siden hen har Mayall som orkesterleder udklækket en stjernerække af instrumentalister: Peter Green, John McVie og Mick Fleetwood dannede Fleetwood Mac i 1967, Andy Fraser dannede Free i 1968, og Mick Taylor kom med i Rolling Stones i 1969, for blot at nævne de mest kendte.

John Mayall spillede fra 1969 under sit eget navn i en årrække, men genoptog Blues Breakers-navnet i 1982 og spillede med det frem til 2008. Han har siden turneret under eget navn, og det er også sådan at man kan opleve ham, når han til november give sin eneste danske koncert i Toldkammeret med Rocky Athas på guitar, Greg Rzab på bas og Jay Davenport og trommer.

Billetter kan købes via Billetten.dk 

ANNONCE