Nyhed

Linkin Park streamer koncert fra L.A.

Gruppen spiller live fra Club Nokia klokken 08 i morgen dansk tid via MySpace

Linkin Park udgav i mandags deres femte album, "Living Things". Oven på udgivelsen spiller de i aften lokal tid på Club Nokia på hjemmebane i Los Angeles, og koncerten bliver streamet direkte via MySpace. Dette betyder, at du kan se koncerten direkte klokken 08 lørdag morgen den 30. juni dansk tid. Hvis du ikke står så relativt tidligt op, eller på anden måde er forhindret i at se koncerten her, kan du se koncerten på MySpace indtil søndag morgen den 1. juli klokken 08 dansk tid.

GAFFAs Tina Jøhnk Christensen mødte for nylig Linkin Parks rapper, sanger og pianist Mike Shinoda og bassist Dave "Phoenix" Farrell i Los Angeles til en snak om det nye album, og her blev det blandt andet til følgende ordveksling:

Det var ikke alle jeres fans, der var lige begejstrede for jeres sidste album. Laver I album for at tilfredsstille jeres fans eller jer selv?

Mike: – Vi var klar over, at vi kunne miste fans med vores sidste album. Men jeg talte for nylig med min ven Ryan, som er en kæmpe Metallica-fan. Metallica har gennemlevet mange forskellige faser i deres karriere, og Ryan synes ikke nødvendigvis om dem alle sammen, men han er stadig fan. Man behøver ikke nødvendigvis at miste fans, når man tager nogle chancer. Vi måtte tage skridtet og lave det album. Vi vidste, at det ville polarisere vores fans. Vi mistede fans, men fik vi også nye fans.

Du har nævnt, at med Living Things vender I tilbage til jeres rødder. Vil du beskrive jeres femte album således? 

Mike: – Jeg anser det for at være som med en redskabskasse. Vi har forsøgt at undgå at bruge de redskaber, vi brugte til at lave vores første to plader i meget lang tid. For mig handler det om, at jeg ikke er tilfreds med at skrive en sang, der har det samme plot eller kører i samme rille som vores gamle sange. Det ville være dovent. Vi skal lave noget, vi ikke har lavet før.

Dave: – Sjælen og energien i dette album føles mere som vores første to albums, Hybrid Theory og Meteora. Det er måske derfor, vi taler om at vende tilbage til vores rødder.

 

Læs et længere interview i GAFFA juli, der er på gaden i dag.

GAFFAs anmelder Keld Rud er godt tilfreds med det nye album, som han tildeler fire stjerner og blandt andet skriver følgende om:

"Efter to lidt famlende album, den jævne Minutes To Midnight og den aldeles ujævne A Thousand Suns, har amerikanske Linkin Park på deres femte album fundet tilbage til den effektive, iørefaldende og enormt kompakte sangskrivning, der gjorde dem til et verdensnavn med Hybrid Theory og Meteora. Lydbilledet er dog fortsat præget af de mange samplere, loops og keyboardflader, der også var på forgængeren. Der er imidlertid blevet plads til flere og højere guitarer."

Se koncerten via MySpace.

 

ANNONCE