Nyhed

Skive Festival-chef tilfreds

Festivalen kommer formodentlig ud med et overskud, fortæller festivalleder Knud Bjerre

Lørdag nat lukkede og slukkede årets Skive Festival efter fire dage med masser af musik, lidt blandet vejr og navnene Linkin Park og Robyn (billedet) øverst på plakaten.

GAFFA har fanget festivalleder Knud Bjerre for at få hans vurdering af årets festival.

– Jeg er godt tilfreds. Vi havde 17.000 mennesker inde, sammenlagt af partout- og endagsbilletter, men partoutbilletterne har været langt de fleste. Og selvom det blæste lidt, var det tørvejr det meste af tiden. Jeg har også fået god respons både fra publikum og artister, og der har ikke været voldsomme episoder ifølge politiet. Det fungerede også fint, at vi havde flyttet Stöj-scenen (klub-scene, red.) ned på campen. Det gav nogle nye muligheder.

Får I overskud i år?

– Det har jeg ikke noget overblik over endnu, men det ser fornuftigt ud.

Hvad endte resultatet med sidste år?

– Der gik vi i nul.

Hvad har jeres musikbudget været i år?

– 13,5 millioner.

Er det det niveau, I vil lægge jer fast på fremover?

– Ja, nogenlunde, men vi har heller ikke noget imod at bruge lidt mere, hvis det rigtige navn dukker op.

Sidste år, da vi snakkede sammen, sagde du, at I havde været tæt på at få Coldplay sidste år, men det glippede, og du håbede på et navn i Coldplay-klassen i år. Synes du, at I fik det?

– Vi valgte jo at splitte det op på to lidt mindre, men stadig store navne, Linkin Park og Robyn, så ja, det synes jeg godt, man kan sige.

Er det en model, I vil benytte fremover?

– Ikke nødvendigvis. Vi har allerede bud ude på navne til 2013, og deriblandt er der både navne på Coldplay-størrelse og nogle lidt mindre.

NorthSide ikke en konkurrent

Den aarhusianske NorthSide-festival ligger to uger efter jer. Kan I mærke nogen konkurrence fra dem?

– Faktisk ikke. Vi solgte 2000 billetter mere i år end sidste år, og NorthSide er jo en indie-festival og en storby-festival uden camp, og vi har jo en camp, så det er to helt forskellige festivaler. Og godt nok er der folk, der går til eksamen i denne tid, men vi har ligget på det samme tidspunkt i 20 år, så folk ved godt, at festivalen finder sted nu.

I havde allerede to af jeres hovednavne, Linkin Park og The Offspring, og et halvstort navn som Ting Tings den første dag. Var det ikke lidt meget krudt at fyre af den første dag?

– Nej, min gode ven J.P. Andersen (booker og marketingchef, red.) fra Smukfest i Skanderborg har lært mig, at det er vigtigt at have noget godt at begynde med og noget godt at slutte af med, og så lidt fyld i midten. Jeg tror ikke, der var kommet så mange på campen den første dag, hvis vi havde lagt dem senere. Og det var så heldigt, at de alle tre spillede på Rock Am Ring/Rock Im Park i Tyskland i weekenden og så kunne besøge Skive på vej derned.

I lancerede også en festivalavis i år. Er det noget, I vil gentage fremover?

– Ja, det var et godt nyt tiltag, så det vil vi fortsætte med.

 

ANNONCE