Nyhed

Steve Lukather til Danmark

Så kan Steve Lukather-fans godt sætte kryds i kalenderen – Toto-guitaristen giver to danske koncerter i 2013

I forbindelse med guitaristen Steve Lukather's kommende album og dertilhørende verdensturné i 2013 besøger han to danske byer i 2013. Gjethuset i Frederiksværk og Fermaten i Herning får besøg af ham, den 22. og 23. marts.

Steve Lukather er først og fremmest kendt som perfektionistisk guitarist, sangskriver og lejlighedsvis sanger i LA-bandet Toto. Derudover er der også gang i solokarrieren, som blev skudt i gang med albummet "Lukather" fra 1989 og siden hen er det blevet til i alt seks studiealbum og et nyt på vej.

Ud over sit arbejde med Toto og som solist har Lukather som studiemusiker medvirket på et hav af indspilninger for blandt andre Elton John, Herb Alpert, Chicago, Lionel Richie, Joni Mitchell, Neil Diamond, Rod Stewart, Spinal Tap, Van Halen og The Yardbirds og har ikke mindst spillet på verdens mest solgte album, Michael Jacksons "Thriller".

Sidst Steve Lukather gæstede Danmark, var da han sidste år gav koncert på Portalen i Greve. Her var GAFFAs anmelder Rasmus Heide med og gav koncerten fire stjerner. Han skrev blandt andet: "Blandt fyldige uddrag fra det seneste album fik vi også lidt ældre numre samt nogle overraskende covers; Hendrix's "Up From the Skies" blev dedikeret til nyligt afdøde Gary Moore, som Lukather engang jammede med i Montreux. "En kæmpe musikalsk kapacitet, som vil blive savnet. Jeg tør ikke engang spille nogle af hans numre…" Lukater lagde virkelig fra land i Hendrix-klassikeren, som han gav den helt store "Luke-ificering" til publikums andægtige begejstring."

I oktober 2010 gav Steve Lukather i øvrigt et meget åbenhjertigt GAFFA-interview, som du kan læse i GAFFAs artikelsektion.

Billetsalget til de to koncerter er i gang via GAFFA Live.

Kan man ikke vente med at se Steve Lukather til 2013, besøger han Danmarks Smukkeste Festival sammen med bandet Toto søndag den 12. august.

Billetter til Smukfest 2012 kan ligeledes købes via GAFFA Live