Nyhed

Tag med WiMP tilbage i Roskilde Festivals arkiv

Streamingtjenesten WiMP har lanceret ”Roskilde Tidsmaskinen” – og i anledning af Roskilde Festival er det ganske gratis

Vi begyndte, for efterhånden lang tid siden, at tælle ned til den toogfyrretyvende udgave af Nordeuropas største musikfestival. Nu har WiMP så forsøgt at gøre ventetiden lidt kortere, ved at introducere "Roskilde Tidsmaskinen." Her har man lavet 42 spillelister, som består af albumindspilninger med de udvalgte bands, som hver især repræsenterer Roskilde programmet gennem deres nu 42 år.

Tidligere på året indgik WiMP et samarbejde med Roskilde Festival som betød, at al musikken fra festivalen nu blot er ét klik væk. Med de nye spillelister kan man nu (gen)opleve Roskilde Festival år for år – ganske simpelt. "Roskilde Festival har en unik historie bag sig. WiMP har musikken fra de mange tusinde artister, som har optrådt på festivalen. Derfor var det helt oplagt at bygge en tidsmaskine, hvor både unge som gamle kan samles om at gå på opdagelse i et stykke dansk musikhistorie," siger talsmand for WiMP Thor Martin Jensen. 

Med Tidsmaskinen kan man høre, hvordan festivalen har udviklet sig år for år, både rent musikalsk og i antallet af navne på plakaten. I 1971 lagde festivalen ud med et program bestående af blot tyve musiknavne, mens der sidste år var hele 173 bands med på festivalen.

På hjemmesiden soundofroskilde.com kan man desuden gå på opdagelse i Roskildes musikhistorie og se festivalplakaterne fra hvert år. Og der er rigeligt med gode minder at give sig i kast med.

Måske jublede man med, da Nirvana i 1992 gik på scenen kort efter, at Danmark havde vundet EM i fodbold og kan huske ordene "Congratulations on the … err … sports" fra en fortumlet Kurt Cobain? Eller oplevede Iggy Pop og Billy Idol brage igennem på Orange Scene, mens man selv stod i mudder til knæene? Eller husker den legendariske koncert opført af Dr. Hook and the Medicine Show i 1976, hvor de indtog scenen med ordene "If you run around naked, we'll do so as well." Således fik publikum lidt mere af Dr. Hook end forventet.

Nu nærmer dette års festival sig, hvor det er tid til at skabe nogle nye højdepunkter. Men indtil det sker, kan man via "Roskilde Tidsmaskinen" varme op med både navne fra de tidligere år og den kommende udgave af Roskilde Festival. I anledning af Roskilde Festival tilbyder WiMP desuden 30 dages ubegrænset og gratis adgang til hele streamingtjenestens arkiv, blot man melder sig til i periolden frem til og med Roskilde Festival 2012.

ANNONCE