Nyhed

Tim Christensen anmelder Paul McCartney

I anledning af genudgivelsen af "Ram" giver GAFFA ordet til gæsteanmelder Tim Christensen

Paul McCartney er aktuel med en genudgivelse af sit 1971-album Ram. I den forbindelse har GAFFA givet ordet til gæsteanmelder Tim Christensen, der er storfan af McCartney og albummet og spiller det i sin helhed ved sin hyldestkoncert til McCartney den 18. juni – samme dag, som McCartney fylder 70.

Tim Christensen er begejstret og uddeler seks stjerner til genudgivelsen og skriver blandt andet:

"At skulle anmelde et album, som jeg har haft et så nært forhold til igennem det meste af mit liv, er sært, da jeg kender hver en strofe til hudløshed. Men på den nye remasterede udgave har nutidens teknologi kunnet finpudse lyden så meget, at der dukker masser af nye detaljer op, så musikken skinner på en helt ny og frisk måde."


"Sangene på Ram hører muligvis ikke til Pauls allerbedste, og Uncle Albert/Admiral Halsey er vel nærmest den eneste sang, som har været et decideret hit. Til gengæld oser hele pladen af vitalitet, musikalitet, energi og masser af følelser. Det er hudløst, uden filter, og der er rent hul igennem – både til kærligheden til hustruen Linda (som medvirker flittigt på pladen, og som efter denne gæsteanmelders mening har haft stor betydning for albummets sound og generelt er urimeligt undervurderet), men også til frustrationen over bruddet med The Beatles året tidligere, hvilket i særdeleshed kommer til udtryk de steder på albummet, hvor Lennon får en hånlig hilsen med på vejen. På bagsiden af det originale cover kan man oven i købet se to biller, der parrer sig. Tilfældigt? Næppe."

Læs hele anmeldelsen i GAFFAs anmeldelsessektion.

ANNONCE