Nyhed

Danmarks Grimmeste klar med fem nye navne

Den aarhusianske festival er klar med en håndfuld kunstnere til årets program

Danmarks Grimmeste ruster programmet op med fem nye navne til årets festival, og der er tale om fem danske navne lige fra ukendte grupper til Carpark North (billedet). 

Den småpompøse elektrorock-trio brød igennem tilbage i 2003 med sit selvbetitlede debutalbum, der blandt andet indeholdt kæmpehittet "Transparent & Glasslike". Siden har Carpark North udgivet yderligere to succesfulde album med hits som "Human" og "Shall We Be Grateful", og i 2010 udgav de deres internationale debut, opsamlingen "Lost", som har bragt dem rundt i verden – og nu er de så tilbage i byen, hvor det hele begyndte.

Thee Attacks gik i starten af i år i gang med indspilningerne til det længe ventede andet album. Indspilningerne er i fuld gang i det legendariske, fuldt analoge Toe Rag Studios i London. Liam Watson er igen producer, hvilket også var tilfældet ved bandet debutalbum "That's Mister Attacks To You". Watson er bedst kendt for sit samarbejde med The White Stripes, hvor han vandt producergrammyen for albummet "Elephant" og singlen "Seven Nation Army". De spiller rå og uforfalsket 60'er-rock der nok skal gøre sig godt på den Grimmeste.


Danmarks Grimmeste har også givet plads til Spektr. Spektr har eksisteret siden år 2000, og primus motor bag Spektr er den tidligere Raveonettes-guitarist Manoj Ramdas, hvis guitar med rumklang er omdrejningspunktet i et komplekst og originalt lydbillede, der af en anmelder er blevet beskrevet som "futuristisk retro surf-rock." Den 30. januar udgav bandet deres andet album i form af "Personetics" der blev tildelt fire stjerner af GAFFAs anmelder Espen Strunk.

Også bandet Mixtune For Cully med sanger og sangskriver Aage Hedensted i front er kommet på plakaten. Bandet udgav sit første album "We Know Where The Aircrafts Hide" i 2008 og er snart på gaden med opfølgeren "Season Of Silence"

Derudover er der blevet plads til ørkenrockerne fra Los Illuminados, der for et par år siden gjorde sig bemærket med en velanmeldt demo på GAFFA. I den femstjernede anmeldelse lød det: 


"En stenet, støvet, grumset og rock solid duo fra Århus. Den tunge ørkenrock folder sig langsomt ud med fede hooks og korarrangementer, men holder sig hele tiden på den meget troværdige side."

Danmarks Grimmeste Festival afholdes 2.-4. august og billetter kan købes via GAFFA Live 

ANNONCE