Nyhed

Dead Can Dance på vej med album

Den australsk/britiske duo udgiver i august deres første album i 16 år

Den australsk/britiske duo Dead Can Dance har offentliggjort, at de den 9. august udgiver deres første nye album i 16 år. Albummet får ifølge gruppens mandlige halvdel Brendan Perry – i en forumkommentar på hans hjemmeside – titlen "Anastasis", et græsk ord, der har forbindelse til fænomenet genfødsel.

Dead Can Dance alias den australske sangerinde Lisa Gerrard og den engelsk/irske sanger Brendan Perry var et stort alternativt navn i 80'erne og 90'erne. De begyndte som post-punk-gruppe, men udviklede hurtigt deres udtryk til en meget original blanding af post-punk, klassisk musik, verdensmusik og meget mere, kendetegnet ved Lisa Gerrards vidtspændende, dramatiske stemme – ofte syngende på et hjemmelavet sprog – og Brendan Perrys mere traditionelle, engelsksyngende vokal.

Dead Can Dance albumdebuterede i 1984 med et selvbetitlet debutalbum og udgav i alt syv studiealbum, senest "Spiritchaser" i 1996, inden de gik hver til sit i 1998. De blev dog gendannet i 2005 for en turné og fandt atter sammen sidste år.

I 1995 udgav Lisa Gerrard sit første soloalbum, og siden opløsningen af Dead Can Dance har både Lisa Gerrard og Brendan Perry udgivet soloplader, og Lisa Gerrard har også arbejdet som filmkomponist. Mest kendt er hendes musik til filmen "Gladiator" fra 2000 komponeret i samarbejde med Hans Zimmer. Filmen gav parret en Golden Globe.

Dead Can Dance udgav alle deres plader på det prestigefyldte engelske indie-selskab 4AD, der i 80'erne også udsendte markante navne som Cocteau Twins, Pixies og Throwing Muses og i dag blandt andet er hjemsted for navne som Bon Iver, The National og danske Efterklang. Om 4AD også udgiver Dead Can Dances kommende album, er endnu uvist, men selskabet har endnu ikke omtalt udgivelsen på sin hjemmeside, ligesom det heller ikke har udgivet de seneste soloalbum fra hverken Lisa Gerrard eller Brendan Perry, så noget kunne tyde på, at det ikke er tilfældet.

Gruppen har annonceret en Europaturné til september og oktober, en turné, der desværre ikke bringer gruppen til Danmark. Tættest er Tyskland, men her er billetterne allerede udsolgt, og man skal faktisk helt til Tjekkiet for at finde ledige billetter.

Se Dead Can Dance anno 1993 fremføre "Rakim":

 

ANNONCE