Nyhed

Kira fortolker Holiday for sidste gang i København

Når Copenhagen Jazz Festival ruller ind over København er det sidste chance for at høre Kira Skov synge Billie Holiday i hovedstaden

Det startede der. Det slutter der, i hvert fald næsten. Kira Skov sang første gang sine Billie Holiday-fortolkninger til en udsolgt koncert under Copenhagen Jazzfestival i 2010. Den 13. og 14. juli spiller hun så, for sidste gang i København, samme fortolkninger på Toldboden i København under Copenhagen Jazzfestival 2012.

Billie Holiday-fortolkningerne blev i 2011 udgivet på albummet "Memories of Days Gone By". Albummet fik megen ros, heriblandt fem stjerner af GAFFAs Ivan Rod. Siden udgivelsen har Kira rejst landet rundt med projektet, og ud over de to sidste koncerter i København er der stadig flere koncerter på programmet rundt om i det danske land. (Se tourplan her.)

Også internationalt har Kira Skov høstet mange roser. Albummet er allerede udgivet i Tyskland og udkommer i øvrigt i England, Frankrig, Spanien, Portugal, Polen, Taiwan, Kina, Singapore og Japan i disse dage. Kiras danske pladeselskab Stunt Records ser mange muligheder for Kira i udlandet og er meget glad for den positive reaktion, der har været på Kira indtil nu.


Det bliver dog ikke udelukkende med Billie Holiday-fortolkninger, at Kira skal overtage verdensherredømmet. Kira vil gerne lave mere original musik, og siger om projektet med Billie Holiday: "Det har været en stor oplevelse at indspille og turnere med materialet, men projektet har en naturlig udløbsdato, da det jo primært er en hyldest til et af mine store forbilleder."

Om der kommer mere musik i Billie Holiday-genren fra Kira, vides ikke endnu. Hun udelukker dog ikke, at hun kunne have lyst til at lave original musik med sit jazzband.

 


ANNONCE