Nyhed

Morten Remar gennemgår sit nye album

Sangeren og sangskriveren guider dig igennem "In Person" sang for sang

Efter en frivillig pause fra musikken på mere end syv år vender sangeren og sangskriveren Morten Remar tilbage til den danske musikscene. I dag udsender han sit fjerde soloalbum, "In Person".

Morten Remar er nok mest kendt fra popduoen Back To Back, som hittede i 80'erne og starten af 90'erne med sange som "Som De Andre Gør" (1987), "Jonathan" (1989) og "En Som Dig" (1991) og udsendte tre album i denne periode. I 1993 udgav han sit første soloalbum, som blev fulgt op af yderligere to i henholdsvis 1996 og 1998. Omkring årtusindskiftet vendte han tilbage til Back To Back, som udsendte to album i 2001 og 2003, inden de igen gik hver til sit.

Morten Remar har til GAFFA lavet en gennemgang af det nye album, sang for sang. Du får her de fem første:

IS THE HEART THE PLACE
I 1982 døde min far, forfatteren Frits Remar, alt for tidligt af sygdom. Under sit sygeleje skrev han digte om livet og døden, og et af de skarpeste og smukkeste af dem var "Is the Heart the Place", som jeg synes stiller interessante spørgsmål ved vores liv og værdier. Jeg har altid håbet på, jeg kunne sætte musik til den tekst og nu lykkedes det endelig.

BEAUTIFUL YOU
Det er nok lidt en kærlig hyldestsang til Katrine, min hustru, skrevet ud fra en sådan mere videnskabelig nørds betragtninger. Jeg er nok selv lidt af en nørd og er meget interesseret i naturvidenskab og har da også lavet radio på P1 som videnskabsjournalist i et par år. Selve melodien komponerede jeg på de berømte fem minutter, imens teksten krævede nogle overvejelser. Kloning, DNA, kærlighed og menneskelighed er svært at mikse. Jeg var usikker på, om sangen var for poppet til det her album, men så lavede vi denne her version under indspilningen, og så var jeg solgt.

DON'T YOU THINK LIFE IS FUNNY
Ligeledes fra 2004-sessionen. Endnu en af de melodier der blev hængende, og som jeg vendte tilbage til i tide og utide. Måtte havde Henrik Irgens med ind over tekst igen, fordi den oprindelige udgaves vrøvle-ord sad for godt fast i mig.
Jeg har aldrig været i Las Vegas, men jeg har denne her forestilling om at det her par er stukket af til syndens by, for bare at lade stå til og leve, langt væk fra forventninger, regninger og forpligtelserne derhjemme. Det kunne da være fedt selv at prøve, ikke?

MY LITTLE GIRL, MY LITTLE BOY
Den sang er jeg bare så stolt over og glad for. Jeg havde længe gået og tumlet med tanken om at lave en sang til mine børn, det skal en musiker-far jo gøre, men den slags sange kan let blive patetiske. Men en sen sommeraften i baghaven, efter børnene var lagt og Katrine ude af huset, var jeg i den rette stemning og fandt den rigtige enkle form på sangen, så den næsten skrev sig selv. Jeg indspillede udkastet på min mobil, og at den har fået en slags godnatsangs-status hos mig, skyldes at den nærmest er hvisket ind, så naboerne ikke blev forstyrret. Bor i rækkehus!

ALL I WANT IS YOU
En meget enkel og simpel lååååve-song, hvor vers-melodien stammer helt tilbage fra 2005. Sommeren 2010 fik jeg så taget mig sammen til at kigge på sangen igen og det tog en hel aften, en fuld kande kaffe og en del smøger før jeg fik jammet mig til en færdig sang. Synes det måske er albummets bedste melodiske omkvæd.

Læs resten af gennemgangen i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE