Nyhed

Offspring vender tilbage med både nyt og gammelt

Selv om The Offspring snart er klar med et nyt album, har bandet valgt at bruge sommeren på at markere et vigtigt jubilæum

Dexter Holland ser ud over Skive Fjord fra backstage-området på Skive Festival. "I har det smukt her," siger han og lyder oprigtig.

Det er pæne ord fra forsangeren i The Offspring, der hjemme i Californien er vant til høj sol og surfervenlige bølger. I Skive kan temperaturen sidst i maj knap hive sig over 15 grader, og den lette brise gør intet ved den sovende vandoverflade på søen. Langt væk hjemmefra, men sådan er det, når man er på turné.

Det er 13 år siden, at bandet sidst har haft en optræden i Danmark – dengang havde verden lige lært at synge med på "Pretty Fly (For a White Guy)" – og det overrasker Dexter, da han hører, at der er gået så mange år siden deres sidste visit.


"Jeg kan ikke tro, at det er så længe siden," siger han og skynder sig høfligt at tilføje: "Men det er ikke, fordi vi har ignoreret jer. Vi har jo også ignoreret Norge og Sverige."
Dexter og bandets guitarist, Noodles, sætter sig så godt til rette, som det nu er muligt, i den lille sorte sofa i deres trailervogn. De skal på scenen om en time for at underholde det festhungrende festivalpublikum, som primært kommer for at høre bandets store hits fra for over et årti siden. Måske netop derfor bliver koncertpublikummet kun introduceret for en enkelt sang fra det kommende album "Days Go By". En sang, der af Noodles betegnes som "en ligefrem rocksang".

Har genindspillet gammel sang

Selvom et nyt album er på trapperne, har bandet valgt også at se tilbage på deres karriere, til en tid før gennembruddet med albummet "Smash" fra 1994. I den anledning har de genindspillet sangen "Dirty Magic", der vil være at finde på det nye album. Sangen er fra deres andet studiealbum, det 20 år gamle "Ignition".

"Der er ikke så mange, der har hørt "Ignition", bortset fra nogle af superfansne, der vendte tilbage efter "Smash" og "Americana" og kiggede på vores gamle materiale, og vi har altid tænkt, at den sang var én, som vi gerne ville have folk til at høre mere. Det er, som om at hvis vi kunne få den derud, ville den få greb i vores fans, så vi tænkte: "Lad os putte den på albummet og se, hvad der sker." Vi skulle indspille den sang på tre timer dengang, så vi havde ikke tid eller penge til at gøre et ordentligt stykke arbejde," siger Dexter, hvortil Noodles smilende supplerer: "Vi har ikke rigtig ændret sangen. Vi har tilføjet en lille smule guitar her og der… og spillet og sunget den bedre."


Bandet har imidlertid valgt at hylde "Ignition" for mere end bare "Dirty Magic" og er derfor sideløbende med de store koncerter på en kort jubilæumsturné, der bringer dem til mindre spillesteder i USA samt en håndfuld europæiske lande. Her bliver albummet spillet i sin fulde længde og suppleret af nyere sange. På det intime spillested Alex's Bar i USA fik blot 200 fans plads ved showet, der er deres hidtil eneste på jubilæumsturnéen, mens der vil være plads til lidt flere ved få, lignende koncerter i juni.

"Vi har kun lavet ét af de shows, hvor vi har spillet "Ignition" fra først til sidst, og bare at lære at spille de sange igen har været fedt. Selvfølgelig bliver du en smule nostalgisk, når du spiller dem, men det har mere bare været sjovt. Vi elsker jo de sange," siger Noodles og fortæller, at det ikke udelukkende skal ses som et nostalgitrip.

Dexter er enig og påpeger, at jubilæumskoncerterne er en glimrende anledning, fordi bandet har et nyt album på vej samtidig. "Vi har nyt materiale til at komme ud, samtidig med at vi fejrer en gammel plade, og vi tænker, at det er specielt for vores fans at høre os spille gamle sange," siger Dexter.


Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE