Nyhed

Outlandish – Kan en kriger være bekymret?

Efter at have været ude at plante Outlandish-flaget i musikelskeres hjerter verden over er de tre brødre i ånden tilbage med et udspil, der dyrker det nære.

Isam, Waqas og Lenny er tilbage efter fire år, hvor de tre brødre i ånden har været ude for at erobre verden med Sounds Of A Rebel, der har gået sin sejrsgang i det store udland i et langt større omfang, end nogen af de tre nogensinde havde turdet håbe på. Tiden er gået med at rejse verden tynd, pleje familierne og de nære relationer – og så ellers færdiggøre Warrior//Worrier, der tager udgangspunkt i en så bekymrende krigszone som dagligdagen.

Lenny: – Vi har stillet os selv spørgsmålet, hvorfor man er, som man er som menneske; hvorfor man har, de følelser man har og hvordan de tanker, man gør sig og de oplevelser, man får, påvirker én som person. Hvorfor ender man der, hvor man ender? Både i forhold til os selv som enkeltpersoner, de mennesker vi kender og møder og os selv som gruppe. Og det er der selvfølgelig rigtig mange grunde til.

Isam: – Livet er ikke så sort og hvidt, som vi engang gik og troede, og det er blevet mere interessant for os at fange det basale i hverdagen – og det kan faktisk være pissesvært at få øje på, fordi tingene jo bare er der. Min svigerfar sagde for et stykke tid siden til mig: "når du ser to mennesker, så er der én af dem, der er tålmodig." Og det kickstartede hele denne her "kriger" og "bekymrer"-verden, vi beskæftiger os med på pladen. Når man ser to mennesker – hvilket man gør hver dag – så er den ene en kriger, og den anden er en bekymrer. Rollerne kan selvfølgelig sagtens variere, men der skal være en bestemt balance, for at man kan sammen. Det har været meget fascinerende at se sig selv i spejlet og tænke på den måde.

Lenny: – Det er noget, der går igen i mange ting – ikke kun i parforhold, men også i venskaber, arbejdsforhold og politik. Når mennesker skal agere sammen, er der forskellige roller. Og der er så mange ting, der ligger bag, at mennesker gør, som de gør. 

Isam: – Og på pladen har vi forsøgt at gå et spadestik dybere og grave nogle af de ting frem i forhold til os selv, der gør, at vi er, dem vi er i dag. Hvis min svigerfar havde sagt det til mig for ti år siden, var der nok næppe kommet den samme sang ud af det, især fordi det sikkert var gået ind af det ene øre og ud af det andet. Når man er teenager eller i start-20'erne, er det noget andet, man tænder på. Så det har også meget at gøre med tid og sted.

Waqas: – Vores nærmiljøer er også blevet større med tiden. Både i forhold til de rejser, vi har være på sammen, men især individuelt. Vi har virkelig nydt, at møde alle de mennesker, vi har været i kontakt med, og når man snakker med folk og får deres historier, er det, at det går op for én, at det hele ikke er så sort/hvidt. Det har været folk lige fra Chicago og New York til Ramala og Marokko, og det har vi taget med os og det er blevet en del af de følelser, vi har lagt i musikken, og følelser er jo netop det musikken handler om.

Men er man enten kun bekymrer eller kriger?

Lenny: – Nej, man er selvfølgelig mange flere ting end det, og hvad man er, afhænger også i høj grad af den situation, man er i, og de mennesker, man er sammen med. Det skifter hele tiden. På en naturlig måde, finder man sin rolle i forskellige situationer.

"Warrior//Worrier" udkommer 29. maj. Læs et længere interview i GAFFA juni, der er på gaden 1. juni.

ANNONCE