Nyhed

Scots On ICE vandt Emergenza

Den københavnske gruppe vandt den danske finale i den internationale talentkonkurrence

Lørdag aften dystede en række bands i finalen af den danske afdeling af den internationale musikkonkurrence Emergenza. Det skete på Store Vega i København, og vinderbandet var den københavnske gruppe Scots On ICE.

Scots On ICE havde umiddelbart forinden vundet østfinalen i Emergenza. Sidste weekend blev vinderen af vestfinalen og Fyn-finalen fundet. Det skete i henholdsvis Arhus og Odense, hvor vinderne blev henholdsvis If You Love Koosh og Gorgon Strike.

Scots On ICE skal nu repræsentere Danmark til den nordiske finale af Emergenza i Stockholm 27. maj. Her vælges to ud af tre bands til den internationale finale på Taubertal Festival i Tyskland 10.-12. august.

Scots On ICE er en sekstet og er inspireret af blandt andet Balkan-musik og 80'er-jazz, og gruppen spiller blandt andet på både saxofon, harmonika og violin foruden guitar, bas, trommer og keyboards.

Tidligere danske vindere inkluderer Rock Hard Power Spray, der vandt den internationale finale i 2005, hvorefter de efter blot et par uger skrev kontrakt med pladeselskabet Universal Music. Derudover har de senere års danske vindere klaret sig fint, hvor Waldo & Marsha tog en andenplads i den internationale finale i 2010 og for nylig udgav deres anmelderroste debut-ep, mens Tako Lako, der vandt i 2008, har spillet så mange jobs i England, at det lykkedes dem at få en plads på programmet til Glastonbury Festival 2011. Sidste års vindere, LSD On CIA, blev nummer to i den internationale finale og har blandt andet spillet på den store Sziget Festival i Ungarn. For tiden er de i gang med at indspille deres debutalbum, som ventes udgivet i løbet af sommeren.

Læs mere om Emergenza

Se Scots On ICE live nedenfor:

ANNONCE