Nyhed

Tvivl om Jimi Hendrix-film

I onsdags kunne GAFFA bringe nyheden om, at rapperen André 3000 skulle spille Jimi Hendrix i en ny film – det mener Hendrix’ familie ikke

I løbet af denne uge florerede nyheden på diverse netmedier, og altså her på siden om, at en ny biografisk film om Jimi Hendrix ved navn "All By My Side" var i støbeskeen, og at selveste André 3000 fra Outkast skulle spille den legendariske guitarist. 

Men det modsætter forvaltningsselskabet Experience Hendrix, LLC, der varetager rettighederne til ophavsretsligt beskyttet Hendrix-materiale og ejet af Hendrix' søster Janie.

Billboard.com har netop offentliggjort en officiel meddelelse fra Experience Hendrix, LLC, der lyder:


"Experience Hendrix, LLC, det familieejede selskab, der er betroet at beskytte Jimi Hendrix' eftermæle og varetager Jimi Hendrix' musik- og udgivelseskatalog har gentagne gange ladet det være kendt at en sådan film, hvis den skal indeholde original Jimi Hendrix-musik, eller andet ophavsretsligt beskyttet materiale, ikke kan påbegyndes uden Experience Hendrix, LLC's fulde medvirken".

Og de tilføjer at selskabet ikke som sådan er imod en sådan film, men at det ville kræve at Experience Hendrix, LLC skulle være involveret i processen fra begyndelsen.

Nu er spørgsmålet bare om de to parter kan nå til enighed, om det allerede på nuværende tidspunkt er for sent, eller om filmens instruktør John Ridley kan overbevise selskabet om at lade ham bruge Hendrix' musik, for en Hendrix-film uden "Hey Joe" eller "Purple Haze" er der ikke meget ved.


ANNONCE