Nyhed

Doobie Brothers’ Michael Hossack er død

Trommeslageren blev 65 år

Doobie Brothers-trommeslageren Michael Hossack døde mandag i en alder af 65 år. Hossack havde i længere tid kæmpet mod kræft, og mandag tabte han desværre kampen i sit hjem i Dubois, Wyoming. Hossacks familie var ved hans side, da han gik bort.

Hossack, også kendt som 'Big Mike', var medlem af The Doobie Brothers mellem 1971 og 1973-74, hvor han spillede med på nogle af bandets største hits, heriblandt "Jesus Is Just Alright", "Listen To The Music" og "China Grove". Hossack sluttede sig til bandet, da de blev genforenet i 1987, og blev i gruppen igennem de næste to årtier, indtil 2010 hvor han trak sig grundet helbredsproblemer.

The Doobie Brothers udsendte en pressemeddelelse på deres hjemmeside, efter de havde hørt nyheden om deres ven: "Vi udsender dette for at bekræfte de sørgelige nyheder, som har cirkuleret. Doobie Brothers trommeslager Michael Hossack døde i går i Dubois, Wyoming, i en alder af 65 år. Hans familie var ved hans side. Vores tanker og kondolationer går ud til hans familie og kære. Vi vil savne ham utrolig meget."

Fra hæren til musikken

"Mike har altid være en del af mit musikalske liv og livet i The Doobie Brothers; fra vores tidligste singler, som "China Grove" og "Blackwater" til vores nyeste single "Brighter Day". Han var en fantastisk musiker, en studie-kvalitets trommeslager. De sidste par år har han været modig og fast besluttet på at blive ved med at spille på trods af sygdommen, og det vil jeg altid beundre ham for. Han var en fantastisk far og familiemand, og vi vil alle savne ham", skrev Tom Johnston fra The Doobie Brothers videre i en meddelelse.

Hossack voksede op i Paterson, New Jersey, hvor han efter high school tjente i fire år i United States Navy under Vietnamkrigen. Da han forlod søværnet i 1969, ville Hossack starte karriere ved politiet, men en ven opmuntrede ham til at tage til audition til bandet Mourning Reigh. Mourning Reigh holdt dog ikke længe, men Hossacks talent blev hurtigt tydligt for bandmedlemmerne i det nydannede Doobie Brothers, som inviterede ham til en jam session. Jam sessionen viste sig at være en audition, hvor Hossack fik pladsen som trommeslager.

Efter en længere turné på ti måneder valgte Hossack at forlade gruppen i 1974. Pausen fra Doobie Brothers varede 13 år, da han i 1987 blev genforenet med gruppen til en velgørenhedskoncert for veteraner fra Vietnamkrigen. Grundet den store succes ved velgørenhedskoncerten besluttede gruppen at forsætte. Gruppen består i dag af Tom Johnston, Patrick Simmons, John McFee, John Cowan, Guy Allison, Marc Russo, Ed Toth og Tonny Pia. 

Michael Hossack efterlader sig sønnen Mike Jr., datteren Erica Rose og broren Eric.

Michael "Big Mike" Hossack 1946-2012.

Hør og se live-videoen til "Listen To The Music" fra 1973 af The Doobie Brothers her:

 

ANNONCE