Nyhed

Fem nye navne til Skive

Scooter, L.O.C., D-A-D, Morten Breum og Lukas Graham gæster Skive Festival

Skive Festival kan i dag tilføje hele fire danske navne og et enkelt tysk til dette års program. Der bliver musik i genrerne fra techno, house, rap og hiphop til rock og soul.

Scooter har rod i Hamburg og har været på banen siden 1994 og består i dag af H.P. Baxter, Rick J. Jordan og Michael Simon. Techno-trioen er et af Tysklands mest succesfulde bands, som på verdensplan har solgt mere end 25 millioner plader. Gruppen debuterede i 1995 med "…And The Beat Goes On" og har siden midten af 90'erne hittet med meget direkte dance-hits som "Hyper Hyper", "Move Your Ass!",  "Fuck The Millennium", "Weekend!", "Maria (I Like It Loud)" og "How Much Is The Fish?". Siden debuten i 1995 er det blevet til i alt 15 album, senest med "The Big Mash Up" fra 2011.

L.O.C. (billedet) turnerede sidste år landet tyndt med sin succesfulde plade "Libertiner". Han har for nylig smidt singlen "Noget Dumt" på gaden og udkommer den 23. marts med sit nye album "Prestige, Paranoia, Persona Vol 1" på pladeselskabet "SelvGjortMillionærDrøm", som er Liam O'Connors nye pladeselskab. Det nye album bliver L.O.C.s sjette soloalbum. Han debuterede i 2001 med "Dominologi", som blev fulgt op af "Inkarneret" (2003), "Cassiopeia" (2005), det dobbelte minialbum "Melankolia/XXXCouture" (2008) og "Libertiner" (2011), ligesom han i 2009 udgav albummet "Selvmord" med hiphop-supergruppen af samme navn med Suspekt og Jonas Vestergaard. 


Når L.O.C. gæster festivalen til vil man uden tvivl kunne komme til at høre materiale fra det nye album.

D-A-D startede på den danske musikscene for 30 år siden, og formår stadig efter 11 albums at trække danskerne til festivaler og koncerter landet over. Bandet debuterede i 1986 med albummet "Call Of The Wild" og siden har bandet arbejdet hårdt. Og det hårde arbejde fortsætter, selvom bandet for længst har haft sølvbryllup. Bandets seneste album " DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK" fra 2011 indtjente dem en platinplade for over 20.000 solgte eksemplarer. Med den fortjeneste har bandet dog ingen intentioner om at stoppe op og holde og tage et pusterum, da de sideløbende med den danske turné knokler løs i Europa, og tager nu på en kæmpe turné i lande som Tyskland, England, Frankrig, Tjekkiet, Ungarn, Holland, Sverige, Finland og Norge. Første show var i Frankfurt den 5. februar og sidste er i Oslo den 17. marts, hvor de når knap 30 koncerter på godt en måned. Derefter starter den lange række af arenakoncerter i Danmark, som starter i Vejle den 23. marts.

Morten Breum er kendt for sit dj-talent, som altid sætter gang i festen. Breum udgav debutalbummet "Drop!" i 2009, og året efter var Breum klar på Skive Festival i selskab med Nik & Jay. Breum gæstede også festivalen sidste år, og nærmest som en tradition er dj-fænomenet klar på festivalen igen i år. Siden sin start har efterspørgslen på Morten Breums dj-sæt været stor. I 2011 udgav han "Nightclub Sessions", der indeholder fem kvarters fest og hårdt-pumpende beats. Udover sit soloarbejde har Breum arbejdet sammen med Nik & Jay, trioen Swedish House Mafia, Tinie Tempah og Dizzy Mizz Lizzy.


Lukas Graham er den dansk-irske soul-sanger og sangskriver, der i oktober sidste år udgav debutsinglen "Ordinary Things", som blev P3s Uundgåelige. Graham er et seriøst bud på dansk soulmusik i international klasse og har allerede dusinvis af koncerter på programmet, heraf en næsten udsolgt i Store Vega, hvor han allerede har givet to udsolgte koncerter.

Blandt de allerede offentliggjorte navne er: The Offspring, The Ting Tings, Linkin Park, Nik & Jay, Kato, The Asteroids Galaxy Tour, Xander & Ankerstjerne, Medina, TV-2, Nicholas Kidd og Wafande, Magtens Korridorer, Aura, Johnny Madsen, Malk De Kojn og Rasmus Seebach. 

Billetter til Skive Festival fra den 30. maj til den 2. juni kan købes via GAFFA Live


ANNONCE