Nyhed

Guide: Dem skal du høre i weekenden

Hvad skal du se og høre i weekenden af koncerter? GAFFA giver dig ni gode bud.

Ugen er så småt ved at gå på hæld, og vanen tro giver vi dig her fredag en guide til weekendens mest spændende koncerter. Der er i skrivende stund billetter til alle koncerter. Derfor nævner vi ikke aftenens koncert med Reptile Youth + Rangleklods på Vega, Spleen United på Værket i Randers eller lørdagens udsolgte koncert med Rasmus Seebach på Idrætshallen i Sønderborg. Du kan finde flere bud på gode live-oplevelser i weekenden på GAFFA Live

FREDAG:

 


Aalborg

Mikael Simpson & Sølvstorm + Ulige Numre, Studenterhuset Aalborg, klokken 21.00 

Mikael Simpson udgav i september sit femte studiealbum, det vanen tro ganske anmelderroste "Noget Laant, Noget Blaat" og drog kort efter på en ganske lille Danmarksturné til blot Aalborg, København og Aarhus. Nu kan han igen opleves på turné. GAFFA anmeldte Simpsons koncert på Studenterhuset i Aalborg i september, hvor Kristian Pedersen uddelte fem stjerner


Esbjerg

Kim Larsen + Kjukken, Tobakken, klokken 21.00 

Kim Larsen og Kjukken, der består af Karsten Skovgaard (guitar), Jesper Haugaard (bas) og Jesper Rosenqvist (trommer), er på vej rundt i landet. Publikum har denne gang mulighed for at opleve bandet i mere intime rammer end normalt, når Kim Larsen & Kjukken gæster mindre spillesteder end vanligt.


Greve

Ida Gard, Portalen, klokken 20.00 

I november udkom Ida Gards debutalbum titlen "Knees, Feet and the Parts That We Don't Speak Of", som blev takseret til hele fem stjerner af GAFFAs anmelder, som konkluderede med at skrive, at "Ida Gards begavelse både i tekst og musik kræver og fortjener opmærksomhed". Denne opmærksomhed kan du give hende i aften på Portalen.


Kolding

Lukas Graham, Godset, klokken 21.00 

Den unge dansk-irske soulsanger Lukas Graham har mildt sagt haft god vind i sejlene det sidste halve år, hvor han har givet adskillige udsolgte koncerter, blandt andet i slutningen af februar i Store Vega for 1500 personer. Også selv om han kun har udgivet to singler, YouTube- og radiohittet "Ordinary Things" og den netop udsendte "Drunk In The Morning". Nu er han så klar med sit debutalbum, som har fået den enkle titel "Lukas Graham" og udkommer 26. marts. Albummet er produceret af et nyt hold producere, der går under navnet Backbone.


Roskilde

Tako Lako, Gimle, klokken 21.00 

Med deres progressive blanding af worldbeat og skramlede psykedeliske balkantoner har anmelderroste Tako Lako efterhånden opnået kultstatus i Danmark. Bandet er berygtet for deres ekstatiske shows, hvilket sikrede dem en plads på Roskilde i 2009 og siden har ført dem til anerkendte udenlandske festivaler. I forbindelse med debut-udgivelsen "Kick-start EP" har MTV udråbt bandet til "et af Danmarks potentielt største upcoming navne".



LØRDAG:

 


København

Mads Björn, Teater Grob, klokken 19.00 

Sangeren og multi-instrumentalisten Mads Björn spiller en intimkoncert på Teater Grob i den naturalistiske svenske skovhytte-scenografi af Allan Frausing, der for tiden danner rammen om forestillingen Peter og Elgen. 


Mads Björn udgav for nylig sit debutalbum "Monolith" som har fået roser fra flere kanter. Også fra GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez var der rosende ord, da han gav albummet fem stjerner og skrev: "Det er lige, så man kan fornemme Vesterhavets isnende bølgesus, når de ringlende guitarer og Björns tyste vokal lader sangene vokse og folde sig ud i al deres favnende intimitet."

Tindersticks, Koncerthuset, klokken 20.00 (billedet)

Med 19 år og en lille halv snes studiealbum på bagen har britiske Tindersticks – med Stuart Staples' mørke røst i front – gennem årene opbygget et dedikeret stampublikum. Så mon ikke der bliver rift om billetterne, når gruppen lørdag aften giver koncert i DR Koncerthuset.


The Straits, Amager Bio, klokken 21.00 

I aften giver The Straits koncert i Amager Bio. The Straits består af de tidligere Dire Straits-medlemmer Alan Clark, Phil Palmer og Chris White, der sammen med de fire andre musikere Steve Ferrone, Terence Reis, Mick Feat og Jamie Squire under navnet The Straits hylder Dire Straits' bagkatalog. Publikum i Amager Bio kan således se frem til en lang række Dire Straits-klassiske hits som blandt andet "Money For Nothing" og "Walk of Life" samt en lang række andre Dire Straits-numre fra hele det omfattende bagkatalog.

Vejle


Analogik, Bygningen, klokken 21.00 

Århus-gruppen Analogik har med deres særprægede blanding af reggae, electronica, Balkan-inspirerede toner med mere skåret deres helt egen lille niche i det hjemlige musikalske landskab og har hidtil udgivet tre langspillere og et remixalbum, startende med "Søens folk" fra 2006. For blot fire dage siden udgav gruppen albummet "New Seeland".

 


 

ANNONCE