Nyhed

Guitaristen Ronnie Montrose er død

Guitaristen, der blandt andet spillede med Sammy Hagar, blev 64 år gammel

Den amerikanske rockguitarist Ronnie Montrose døde lørdag den 3. marts efter en fem år lang kamp mod prostatakræft. Montrose blev 64 år. Musikveteranen dannede bandet Montrose sammen med den dengang unge og ukendte Sammy Hagar i 1973. Nyheden om guitaristens dødsfald blev offentliggjort gennem Ronnie Montroses officielle hjemmeside.

Ronnie Montrose blev født den 29. november i 1947, og som 24-årig viste han sit talent med en guitar frem, da Van Morrison inviterede ham med på sit album "Tupelo Honey" i 1971. Herefter sluttede Montrose sig kortvarigt til The Edgar Winter Group, inden han besluttede sig for at danne sit eget band sammen med den da ukendte Sammy Hagar, Bill Church og Denny Carmassi. Gruppen udsendte to albums, "Montrose" i 1973 og "Paper Money" i 1974, inden Hagar forlod gruppen for at starte sin solokarriere. Senere skulle Hagar overtage David Lee Roths plads som frontmand i Van Halen.

Ronnie Montrose fortsatte under navnet Montrose med at udgive albums, men fokuserede mest på soloindspilninger, gæsteoptrædener og det nye band, Gamma, som udgav fire albums fra 1979 til 2000. I 1985 tilsluttede Montrose sig Rail i nogle måneder, da han ledte efter et band, og Rails guitarist, Rick Knotts, kort forinden havde forladt bandet. Gruppen gik i den periode under navnet Rail featuring Ronnie Montrose eller Ronnie And Rail. Efter en turné sammen gik bandet og Montrose fra hinanden i al venskabelighed.

Sammy Hagar skrev blandt andet om sine år i bandet Montrose og om samarbejdet med Ronnie Montrose i selvbiografien "Red: My Uncensored Life In Rock". Selvom der var lidt dårlig luft mellem de to efter Hagars udgang fra bandet, lykkedes det dem at begrave stridsøksen, og Hagar var med i den oprindelige line-up ved Hagars solooptræden med "Leaving The Warmth Of The Womb". Siden har de optrådt samme ved flere lejligheder.

I 2009 afslørede Montrose, at han havde kæmpet mod prostatakræft gennem de to foregående år, og at han var i bedring. Han måtte dog afsløre i et interview i 2011, at han ikke havde spillet guitar i to år efter kræftdiagnosen. Han følte sig nu klar igen og planlagde en række koncerter, blandt andet en med B.B. King i maj måned.

Hjemmesiden kunne søndag fortælle følgende:

"For et par måneder siden holdt vi et 'surprise party' for Ronnie Montroses 64 års fødselsdag. Han holdt en improviseret tale, og fortalte os at efter et langt liv, fyldt med lykke og modgang, tog han ikke vores kærlighed for givet. Han døde i dag. Han havde kæmpet mod kræft, og havde holdt 'alderdommen' væk længe nok. Og vanen tro valgte han sin egen udgang på samme måde, som han valgte sit eget liv. Vi savner ham allerede, men vi er glade for at kunne have delt med ham, mens vi kunne."  

Montrose efterlader sig sin kone, Leighsa, en datter og fem børnebørn.

Ronnie Montrose 1947-2012

 

ANNONCE