Nyhed

KoRn-frontmand udgiver ep

Jonathan Davis forbereder sig på en elektronisk ep under dj-aliaset J Devil

Jonathan Davis har altid haft en forkærlighed for både metal og elektronica, og disse passioner blev forenet, da KoRn slog sig sammen med dubstep-produceren Skrillex og andre dubstep-folk på bandets "The Path To Totality"-album. Nu vil Davis selv udgive materiale som soloartist under dj-aliaset J Devil.

"Jeg elsker at dj'e, og jeg elsker at rocke ud," fortæller Davis til Rolling Stone Magazine. "Det er sjovt at gå fra at være dj og spille elektro og hård dubstep til KoRn. Det er terapi for mig".

Mens KoRn for tiden arbejder på en turnéplan gennem hele år 2012, har Davis sørget for at have masser af tid i studiet, hvor han kan arbejde på sin passion for elektronisk musik. "Jeg har arbejdet på min ep. Jeg har et studie om bord på vores tourbus. Jeg skriver hver eneste aften," fortæller Davis fortsat, og tilføjer, at ep'en vil udkomme på Dim Mak Records senere på året.


Siden samarbejdet mellem KoRn og Skrillex er spørgsmålet, hvor meget Davis' musik er påvirket af det. Om det fortæller Davis, at det ikke er så meget, som folk kunne tro. "Jeg elsker det han laver, men jeg tror, at den eneste inspiration jeg tog var at blande forskellige genrer musik sammen. Det lyder slet ikke i stil med ham. Jeg har haft mulighed for at arbejde med de bedste fyre i branchen, og det har lært mig en del. Jeg kan godt lide at finde på min egen stil, og det får jeg en masse respekt for".

Med på den kommende ep vil man kunne finde en lang række kunstnere. Davis har lige færdiggjort et nummer sammen med Datsik og Infected Mushroom, og der er flere navne på J Devil-projektet som Downlink og Excision såvel som Slugoo. Selv beskriver Jonathan Davis sin musik som en blanding. "Det er alle de forskellige genrer. Jeg elsker elektro, jeg elsker jungle, jeg elsker drum'n'bass, jeg elsker dubstep, så det er én stor blanding af alt det."     

KoRn: Vi var dubstep før der fandtes dubstep


Davis' overgang fra metal til elektronisk dubstep er muligvis mere naturlig, end mange af bandets metalfans vil tro.

"Vi var dubstep før der fandtes dubstep. Tempoer på 140 med "half-time" trommer, store basbaserede riffs. Vi plejede at medbringe 120 subwoofere og placere dem tværs over det forreste af scenen, 60 subwoofere per side. For os handlede det kun om bassen," fortalte Jonathan Davis til Billboard i november 2011. Rødderne i dubstep-genren er også tydlige at finde på deres tiende album "The Path Of Totality", som indeholder bidrag fra blandt andre Skrillex, også kendt som Sonny Moore, og Noisia. Albummet er muligvis det mest eksperimenterende fra KoRns lange karriere i musikbranchen og deres første blanding mellem dubstep og hard rock.

De sociale medier viser også i højere grad, at er netop det de unge gerne vil have for tiden. "Det mest aktive unge publikum for tiden tilhører dubstep-genren, ligesom KoRn gjorde det, da de kom frem i sin tid," fortæller bandets manager Peter Katsis ifølge Billboard.com.


KoRns interesse i basbaseret musik startede med Davis, som har været dj i længere tid og altid undersøger nye musikgenrer. "Jeg har været fan af elektronisk musik siden begyndelsen. Da jeg først hørte Skrillex' lyd blev benene slået væk under mig," fortæller Davis. Han kontaktede efterfølgende Skrillex, som var med på idéen om et samarbejde. Sammen med Skrillex producerede de tre numre, "Chaos Lives In Eveything", "Narcissitic Cannibal" og "Get Up", hvor bandet lagde sidstnævnte single op som gratis kun-for-fans-download på deres Facebook-side. Det resulterede i en stigning i antallet af Facebook-fans fra 4,5 millioner til 7,3 millioner, og tallet stiger fortsat. Disse tre numre blev forløberne for albummet "The Path Of Totality".

"De unge er vilde med noget fuldstændig innovativt og nyt. Det er ægte, fantastisk, undergrund, heavy og anderledes, ikke som "stale ass" metal og rock 'n' roll. Jeg elsker dem alle, men de gamle metalhoveder er ikke villige til at forandre sig," fortæller Davis.

"Det er virkelig fedt at se knæklys til vores shows, at se dance-kultur blandes med metalsamfundet. Ved det sidste show var der en moshpit, hvor de moshede, og et andet med folk med knæklys… Jeg tror, at vi har startet en helt ny stil, hvor begge sider er tilfredse," afslutter Davis til Billboard.com.


Der er endnu ikke nogen udgivelsesdato tilknyttet den kommende ep fra J Devil, alias Jonathan Davis, men den forventes at udkomme i slutningen af året.

Læs mere om J Devil-projektet af Jonathan Davis her

Hør resultatet af samarbejdet mellem KoRn og Skrillex i "Narcissistic Cannibal" featuring Kill The Noise her:


 

ANNONCE