Nyhed

Mark Ronson og Katy B bag OL-sang

”Anywhere In The World” blander bogstavlig talt lyden af sport og den engelske klubscene

Mark Ronson går sammen med sangerinden Katy B om det kommende sang "Anywhere In The World", som vil være kendingsmelodi for De Olympiske Lege, der rammer London til sommer. Sangen vil være med i en global Coca-Cola-kampagne, hvor de to stjerner også vil medvirke.

Mark Ronson og idræt har ikke været et specielt godt par. Den Grammyvindende dj formåede at løbe den forkerte retning til et løb i fjerde klasse, hvilke tjente ham tilnavnet "Wrong-Way Ronson". Nu, over et kvart århundrede senere, får Ronson mulighed for at rette op på fortiden, da han i forbindelse med sommerens OL i London går sammen med sangerinden Katy B for at skrive kendingsmelodien "Anywhere In The World".

Coca-Cola kontaktede Ronson i håb om at kunne få ham til at blande lyde fra de olympiske deltagers træning med popmusik. Ronson kædes umiddelbart ikke sammen med samplingteknikken, men er bedst kendt for sit samarbejde med Amy Whinehouse, Adele og Lily Allen, hvor han skaber en klassisk popinspireret lyd. Men det umage par med Ronson og sampling var det, som tiltrak dj'en: "Jeg nød faktisk udfordringen i en anderledes måde at indspille på. Det er en form for fysik-projekt. Det er dét, der gør det sjovt for mig. Det stimulerer min hjerne", fortæller Rolling Stone.

Ronson selv har stået for udvælgelsen af en vokalist til nummeret, hvor valget faldt på Katy B, som modtog mange roser af anmeldere for albummet "On A Mission". "Jeg synes, at Katy B indkapsler Ung London på en måde, som jeg vil kunne", fortæller Ronson, som deler sin tid mellem USA og England. "Hun oser af London mere end nogen anden sangmæssigt siden Lily Allen", fortsætter dj'en.

Støn, bordtennis og hjertebanken 

For at skabe nummerets unikke rytme rejste Ronson rundt omkring i verden for at indsamle indspilninger af de håbefulde olympiske deltagere: den amerikanske hækkeløber David Oliver, den engelske bordtennisspiller Darius Knight, den russiske midt-distanceløber Kseniya Vdovina, den mexicanske taekwondoudøver Maria Espinoza og den singaporeanske bueskytter Dayyan Jaffar.

Til GAFFA har Ronson tidligere udtalt: "Jeg har de sidste måneder brugt en masse tid sammen med en række kommende OL-deltagere. Jeg har oplevet dem træne og påklistret dem alle former for mikrofoner og optageudstyr med det formål at fange lydene og essensen af deres sportsgrene, med det mål at bruge dem i nummeret".

Selvom Ronson er uerfaren med denne slags indspilninger, har han, med hjælp fra lyddesigneren for OL Dennis Baxter, fundet kreative måder at indfange alt fra støn til lyde fra bordtennis og hjertebanken. Vdovina løb på et løbebånd med en mikrofon og stetoskop på sig, for at optage lyden af hendes hjerte banke med 120 slag i minuttet.

Ronson, Katy V og fire atleter optrådte for nylig med en liveoptræden med sangen i forbindelse med indspilningerne til filmen, som skal være et fælles holdepunkt for Coca-Cola-kampagnen "Move To The Beat".

Ronson vil have æren af at bære den olympiske flamme et stykke af dets vej mod åbningsceremonien ved Østlondons ny-opførte Olympic Stadium den 27. juli.

Læs det fulde GAFFA-interview med Mark Ronson om OL-sangen i samarbejde med Coca-Cola her.

Se Mark Ronson og Coca-Colas "Make The Sound Of Sport" og hør sangen "Anywhere In The World" her:

 

ANNONCE