Nyhed

Ministry er genopstået fra de døde

Al Jourgensen fra den albumaktuelle industrial/metalgruppe genopstår fra de døde… helt bogstaveligt

Industrial/metal-veteranerne Ministry er vendt tilbage med deres tolvte studiealbum, "Relapse", som udkom i fredags, den 23. marts. Det er deres første album siden 2007's "The Last Sucker", hvilket gruppen havde annonceret som deres sidste album. Gruppens leder, Al Jourgensen, fortæller til Rolling Stone Magazine, at han har overvejet at trække sig tilbage fra gruppen grundet helbredsproblemer.

"Gennem de sidste fire turnéer har jeg kastet blod op." fortæller Jourgensen. "Når jeg er hjemme, drikker jeg ikke eller noget i den stil. Men når man er på turné, så er alt sindssygt. Jeg fortalte ingen omkring det, fordi jeg troede at det var en del af at blive ældre og at tage på en rock-turné – at du kaster blod op!".  

"Men efter 'C-U-LaTour' (ordspil på "See You Later", på gensyn red.), kom jeg hjem, og blødningen stoppede ikke. Og så en dag eksploderede en arterie i min mave og jeg døde ("flatlined" red.). De var nødt til at defibrillere mig. Jeg kom på hospitalet, jeg fik anfald, jeg mistede 65 % af mit blod. Så det var et godt tidspunkt at stoppe Ministry for et stykke tid." fortæller Jourgensen leende. "Men så lappede doktorerne mig – de udførte laserkirurgi i min mave. Jeg har en meget sundere livsstil nu.".


Det viser sig at drivkraften for "Relapse"-albummet kom fra at have lyst til at tage en pause fra projektet. "Da jeg lavede Buck Satan-albummet ("Bikers Welcome Ladies Drink Free" red.), countryalbummet, jammede min guitarspiller, Mike Scaccia, og jeg med nogle metalriffs for at komme ud af countrystemningen bare for en dag, hvor vi ikke forventede at der kom noget ud af det." fortæller Jourgensen. "Efter Buck Satan-albummet var færdigt, modtog jeg en telefonopringning fra Mikey (guitarist Mike Scaccia, red.), og han var sådan, "Dude, de her riffs er 'killer'. Vi er nødt til at bruge dem til noget. Det er nødt til at være et Ministry-album." Men jeg havde det sådan, "Nah, jeg er færdig". Han blev ved med at ringe mig op konstant i flere dage, indtil jeg endelig, sagde "OK, lad os gøre det."".

Albummets førstesingle og video er "99 %", som Jourgensen fortæller er meget politisk rettet. "Det handler om folk, som bliver udnyttet af det oligarki vi har som regering, de 99 %'ere." forklarer han. "Folk er trætte af det. Jeg lavede tre Bush-album i træk, og nu er jeg nødt til at sige, at jeg arbejde mig igennem timer efter timer af den idiots taler for at få materiale til de tre albums. Og da "The Last Sucker" udkom, begyndte jeg nærmest at føle, at det var synd for ham. Han styrede absolut ikke regeringen – han låste sig sikkert inde på et værelse hvor han legede med farveblyanter og Tonka Trucks og Etch A Sketches (legetøj og tegneredskab, red.). Men Cheney og olielobbyisterne og forsikringslobbyisterne, indså jeg, er dem, der virkelig styrer landet – præsidenten er næsten ubetydelig," fortæller Jourgensen.

Udover "Relapse" albummet og Ministrys kommende turnéer i USA og Europa er Jourgensen usikker på Ministys fremtid. "Jeg har ikke min krystalkugle fremme, så jeg kan ikke forudse fremtiden. Jeg udelukker det ikke, men jeg regner heller ikke med det." afslutter Jourgensen til Rolling Stone.


Skulle det vise sig, at "Relapse" og gruppens kommende turnéer bliver det sidste man ser til bandet, skal man huske, at man har muligheden for at opleve Ministy med helt friskt materiale baskende ud af højtalerne, når de indtager Nibe og smadrer Blå Scene.

Billetter til Nibe Festival kan købes her

ANNONCE