Nyhed

Tambourhinoceros skriver kontrakt med Kala-OK

”Reminiscence Of A Bodily Blues” udkommer den 11. april

En-mandsprojektet Kala-OK, som tidligere var kendt som Kala'oukei, er skabt af Kristian Mondrup, som i 2009 flyttede til Kina, nærmere Beijing, for at fordybe sig i musikken. Navnet Kala-OK er også taget fra den kinesiske kultur, hvor det betyder karaoke.

Nu er Kala-OK på vej med debutalbummet "Reminiscence Of A Bodily Blues", som er resultatet af Mondrups rejse til Kina, hvor han tager inspiration fra musikkens landskaber og sin selvvalgte eksilering langt væk fra Danmark. Selvom Mondrup er den primære drivkraft bag projektet, har det siden hjemkomsten til Danmark i 2010 langsomt udviklet sig til et kollektivt musikprojekt.

Albummet udkommer på det københavnske selskab Tambourhinoceros, kendt for udgivelser med navne som Treefight For Sunlight, Kirsten & Marie, Iceage, Thusebasen og FCAN.


Singlen "Stars Are A Sailing" er sunget af den kinesiske video-kunstner og Mondrups kæreste, Shiyuan Liu (billedet), som også har lavet musikvideoen til nummeret. Sangen er en godnatsang, som Mondrup skrev til sig selv, da han og kæresten boede i hver sin ende af verden, Mondrup i Taipai og Liu i New York.

På resten af albummet er sangene sunget af Mondrups venner fra det københavnske musikmiljø, heriblandt Christian Rohde Lindinger (Treefight For Sunlight) og Nicolai Koch (Oh No Ono, Choir Of Young Believers).

Om arbejdet med debutalbummet har Mondrup fortalt: "I modsætning til de fleste sangskrivere, der enten er sangere eller guitarister, er jeg som udgangspunkt trommeslager. Det betyder, at mange af mine sange er skrevet med rytmen og musikkens tekstur som udgangspunkt. Helt konkret er min plade lavet af tusindvis af melodiske samples, jeg selv har indspillet igennem en årrække på alle mulige forskellige instrumenter. De samples har jeg klippet sammen og indspillet live trommer og bas til. Nogle af numrene er skrevet med henblik på at fungere som sange, nogle blot som musikalske passager, der leder videre og dybere, og det er blandingen af de to spor, som jeg føler er endt med at binde pladen sammen til en helhed".


Debutalbummet "Reminiscence Of A Bodily Blues" fra Kala-OK udkommer den 11. april, og man kan høre singlen "Stars Are A Sailing" her:

 


ANNONCE