Nyhed

Terence Trent D’Arby fylder 50 år

Manden der gav os “Wishing Well” og “Sign Your Name” fylder rundt i dag

Den amerikanske soulsanger Terence Trent D'Arby stod bag flere store hits i slutfirserne, men har siden de store hits ikke haft særlig meget kommerciel opmærksomhed. Han udgav debutalbummet "Introducing The Hardline According To Terence Trent D'Arby", og på dette album finder man de store ørehængere. Med numre som "Wishing Well", "If You Let Me Stay", "Sign Your Name" og "Dance Little Sister" var han med til at tegne det musikalske år i 1987. Det blev både til en førsteplads på Billboards liste med "Wishing Well" og en fjerdeplads med "Sign Your Name". Med sine poppede soulnumre og en meget lys og nærmest Michael Jackson-lignende vokal begejstrede han hele det amerikanske publikum, og nummeret "Wishing Well" nåede også over Atlanten og blev et stort hit i mange europæiske lande. 

Efter debutalbummet i 1987 udgav D'Arby tre albums i 1989, 1993 og 1995. Ingen af disse fik samme flotte placeringer på hitlisterne, men numre som "Do You Love Me Like You Say" og "Delicate" fra det tredje album "Symphony or Damn" klarede det udmærket på hitlisterne.

Ved årtusindskiftet valgte Terence Trent D'Arby at tage navneforandring til Samanda Maitreya, angiveligt efter i en række drømme at have oplevet sin egen død. I 00'erne har D'Arby været meget anonym. Selv oven på udgivelsen af albummet "Wildcard" i 2001 var der ikke megen opmærksomhed omkring hans musik, og D'Arby har ikke formået at få mere af det stjernestøv der dryssede over ham i slutningen af 80'erne og starten af 90'erne. 

Senest har D'Arby udgivet en live-plade i april sidste år, med udvalgte optrædener fra en omspændende Europa-turné, hvor han med sit band The Nudge Nudge har præsenteret sit eget musik, som han har givet genrebetegnelsen post-millennium-rock. 

Her kan du høre hittet "Wishing Well":

ANNONCE