Nyhed

Wili Jønsson fylder 70 år

Den “bælgøjede halvsvensker” fra Gasolin’ kan i dag fejre sin 70-års fødselsdag

Wili Jønsson er bassist, han er amagerkaner og så er han medstifter af dansk rocks vel nok største band, Gasolin'. Han har indgået i en lang række orkestre, og i alle sammenhænge bliver han betegnet som en venlig, tålmodig og ikke mindst musikalsk dygtig person. Han er i øvrigt blevet beskrevet som ham, der kunne dæmpe gemytterne og  binde personlighederne sammen i det fandenivoldske Gasolin'.

Jønsson gik på Gerbrandsskolen sammen med en anden Gasolin'-stifter Franz Beckerlee, og på et tidspunkt mødte han Kim Larsen og sammen dannede de Gasolin', hvor Søren Berlev senere stødte til. Men inden den tid havde Jønsson allerede i 1966 spillet med i et Peter Belli-projekt ved navn Seven Sounds. Derefter medvirkede han i bandet Exploding Mushroom for til sidst at komme med i Gasolin'.

Efter Gasolins opløsning i 1978 har Jønsson medvirket i så forskellige konstellationer som Sort Sol, Allan Olsen, Frede Fup og Peter Sommer, og som Politiken skriver det, nåede han at slutte ringen i 90'erne, da han igen spillede sammen med Peter Belli. Wili Jønsson er stadig bosat på Amager.

Her kan du se Gasolin' på toppen, hvor Jønsson og Larsen joker med hinanden, inden de giver nummeret "Hvad Gør Vi Nu Lille Du":

ANNONCE