Nyhed

Kira Skov og Peter Peter er klar med Personas debut

Det fælles album "Epiphanies Of Grandeur" er på gaden i dag. Vi har talt med de to bagmænd.

Sommetider skal der ikke mere end en sms til, før nye venskaber og sød musik opstår. Det er i hvert fald starten på historien om Persona, et nyt projekt af Kira Skov og Peter Peter, hvor de har skabt et ejendommeligt og atmosfærisk lydunivers i form af albummet Epiphanies Of Grandeur, mikset af ingen ringere end Flemming Rasmussen, der blandt andet var med til at lave det første Sods-album og producerede de bedst lydende Metallica-plader.

Som Kira kan fortælle, blev samarbejdet med Peter Peter indgået uden videre kendskab til ham:

– Jeg flyttede til USA da jeg var 17 år og var væk i otte år, og det var i den periode, at Sort Sol fik deres store kommercielle gennembrud, så selvom jeg godt kendte navnet Sort Sol, så var det ikke noget, jeg dyrkede eller fulgte med i. Men jeg kan huske en aften for nogle år siden, hvor jeg sad og så Bleeder-filmen og reagerede ret kraftigt på musikken og spurgte min mand, om hvem der havde lavet det. Han sagde, at det vist var ham der Peter Peter.


– Kort efter fik jeg fat i Peters nummer og sendte en sms og spurgte, om han havde lyst til at mødes. Der gik lidt tid, inden jeg fik et svar, men han skrev så, at han troede, at det var en rigtig god ide at lave noget sammen. Fra starten var det præget af god intuition, for vi vidste ikke hvad vi skulle lave og vi kendte ikke rigtig noget til hinanden. Første gang jeg mødte Peter, gav han mig en film, og udvekslingen af film og musik var i særdeleshed med til at forme Persona. Jeg tror det er måden, Peter arbejder på, for han er et levende leksikon inden for film og musik.

Blandt de sange Kira fik tilsendt var Comin' Back To Me med Jefferson Airplane og Willow's Song fra The Wicker Man-filmen. Hun fik også én af Peter Peters yndlingsfilm, Indian Runner og ikke mindst Ingmar Bergman-filmen Persona, der endte med at navngivne samarbejdet.

– Der var simpelthen bare noget dragende ved den film og måden, karaktererne smeltede sammen og skiftede roller, forklarer Kira. 


Efter et års tid efter første møde, blev der taget hul på at skrive og skabe noget konkret musik sammen, og her et par år senere ligger albummet Epiphanies Of Grandeur så klar. Kira fortæller, at det har været den længste pladeproces, hun har været igennem grundet Peter Peters perfektionisme, men det til trods har det været en meget lærerig og inspirerende oplevelse at gennemarbejde materialet så grundigt.

Peter Peter: Pladen er et Frankensteins monster

Peter Peter forklarer følgende om Persona-projektet:


– Når man er færdig med en plade, kan man let komme til at forvandle den til et produkt, i stedet for hvad den er, nemlig et mysterium, en slags Frankensteins monster, man selv skal lære at kende. Det jeg kan fortælle er, at jeg selv og Peter Kyed har været glade for at arbejde ikke alene med Kira, men med hele det store orkester, der skulle til at udføre pladen:

– Anna Brønsted, der transskriberede mine og Kyeds studiedemoer til noget der kunne forstås af hele bandet. Heidi Petersen, der trommer som ingen anden trommeslager, jeg har arbejdet med. Povl Kristian, der kommer fra Bleeder Group, og som jeg har et sundt samarbejde med. Og Oliver Hoiness, der er en vild guitarist.

– Jeg nød desuden rollen som bassist med min Hagström-bas. Det var også sjovt, at se Kira og hendes søster Mathilde Skov Danstrøm og Anna prøve at få tre vokaler, der skulle synges live, ud af de 20 spors vokaler, Kira havde indspillet ude på landet. Helt specielt har det været at komme tilbage til Flemming Rasmussen, som jeg jo har arbejdet med hele mit liv. Siden Sweet Silence-studiet lukkede, har det været svært at indspille rocksessions ordentligt, men de nye lokaler på Winding Road Recording Studios har nu åbnet en dør for mig, som jeg frygtede var lukket for altid.


Til spørgsmålet om, hvorvidt der bliver mulighed for at opleve Persona live, svarer Kira, at det stadig er uvist, da hun lige er blevet mor, så i første gang må man tage sig til takke med pladen og så blive glædeligt overrasket, hvis Persona pludselig dukker op på en scene herhjemme. Peter Peter tilføjer, at han håber, at Kira tager ud med et band når hun får tid, men at han selv har travlt med at lave andet musik, blandt andet en ny plade med Bleeder.

Læs også Kiras guide til de enkelte sange på albummet Epiphanies Of Grandeur i GAFFAs artikelsektion.

 


ANNONCE