Nyhed

Björk udgiver remix-album

Den islandske kunstner er på vej med en udgave af "Biophilia", der udelukkende består af andres remix

I oktober sidste år udsendte islandske Björk sit seneste album "Biophilia". Sangene på albummet er blevet remixet af andre kunstnere, og nu udgiver Björk et udvalg af disse remix-versioner på albummet "Bastards", som er på gaden den 19. november.

"Bastards" udgives på Björks faste pladeselskab One Little Indian og indeholder nye udgaver af "Biophilia"-sangene med blandt andet Death Grips, Hudson Mohawke, These New Puritans og Omar Souleyman. Remixene er tidligere udgivet som en del af en serie i otte dele.

"Jeg følte, at det var vigtigt at samle essensen af remixene, så jeg samlede en fjerdedel af dem på en cd til folk, som måske ikke er ivrige downloadere eller ikke har tid eller energi til at tage del i jærger-samler-ritualerne på internettet," fortæller Björk om remix-albummet, og fortsætter:

"Jeg var utrolig imponeret over, hvordan kernen af mixene tog "Biophilia" et andet sted hen, mens de stadig beholdt dets kendetegn, og ligesom de så ofte gør, når det er bedst: Remixene gav sangene flere beats; ben at danse på! Jeg brugte noget tid på at sammensætte ikke nødvendigvis de bedste, men dem der skabte den stærkeste helhed."

Ved udgivelsen sidste år modtog iPad-albummet "Biophilia" fem ud af seks stjerner i GAFFA, hvor Jan Opstrup Poulsen blandt andet skrev: "Islands ubestridte musikdronning går igen nye musikalske og teknologiske veje på sit syvende album. Konform og forudsigelig kan man ikke ligefrem kalde Björk, der på Biophilia er ude i et svært forklarligt koncept, der tager udgangspunkt i en kombination af musik- og naturvidenskab."

Trackliste til "Bastards"

"Crystalline" (Omar Souleyman Remix)

"Virus" (Hudson Mohawke "Peaches and Guacamol" Rework)

"Sacrifice" (Death Grips Remix)

"Sacrifice" ((Matthew Herbert's Pins And Needles Mix) edit) 

"Mutual Core" (These New Puritans Remix featuring Soloman Is. Song)

"Hollow" (16-bit Remix)

"Mutual Core" (Matthew Herbert's "Teutonic Plates" Mix)

"Thunderbolt" (Death Grips Remix)

"Dark Matter" (Alva Noto Remodel)

"Thunderbolt" (Omar Souleyman Remix)

"Solstice" (Current Value Remix)

"Moon" (The Slips Remix)

"Crystalline" (Matthew Herbert Remix)

ANNONCE