Nyhed

Blue Foundation giver danske koncerter

Den danske gruppe har boet i USA i en længere periode, men snart kan gruppen opleves til to danske koncerter

Danske Blue Foundation har boet i New York i fire år og har ikke spillet koncerter siden 2008, men til december bliver det muligt at opleve gruppen live igen. De udsendte tidligere i år albummet "In My Mind I Am Free", og til de kommende koncerter på dansk jord vil Blue Foundation spille materiale fra det nye album sammen med sange fra tidligere udgivelser.

De danske koncerter foregår den 6. december på aarhusianske VoxHall og den 7. december på Copenhagen Jazzhouse. 

"In My Mind I Am Free" fik ved udgivelsen i maj fire stjerner fra GAFFAs Jesper Buhl, der skrev følgende: "Der er virkelig smukt, men også ret mørkt i Blue Foundations verden. Under de himmelstræbende vokalers henhviskede, lyse skønhed og strygernes pittoreske tristesse gemmer der sig et lag af støjende beats, guitarer, synths og samples." 

Blue Foundation debuterede i 2001 med det selvbetitlede album, og siden er det blevet til albummene "Sweep of Days" i 2004, "Life of a Ghost" i 2007 og "In My Mind I Am Free" i 2012. Gruppens tidligere sangerinde Kirstine Stubbe Teglbjærg forlod bandet i 2009 for at gå solo. Bandet består nu kun af to medlemmer, og sangene er i høj grad præget af gæstevokalister.

Til koncerterne vil Blue Foundations liveband bestå af Tobias Wilner på vokal og guitar, Bo Rande på keys og vokal, Findlay Brown på bas/guitar og vokal og Federico Ughi bag trommesættet. Gruppen vil også have den 23-årige amerikaner Sonya Kitchell med på vokal, en sangerinde som har tre udgivelser bag sig og har arbejdet med folk som Herbie Hancock, Joni Mitchell og Ben Harper.

Forsalget til de to koncerter starter i dag, og billetterne kan købes via billetlugen.dk. 

ANNONCE