Nyhed

Galleri: Femten flamboyante forsangere

Torsdag aften giver de farverige Scissor Sisters koncert i Amager Bio. Vi varmer op med nogle af poppens og rockens mest flamboyante frontfigurer.

Torsdag aften giver de farverige Scissor Sisters koncert i Amager Bio. GAFFA varmer op til koncerten med en guide igennem nogle af de mest flamboyante frontfigurer og solister i poppen og rocken. Se billeder af alle de farvestrålende frontfigurer i GAFFAs gallerisektion.

Antony Hegarty, Antony and the Johnsons

Den flamboyante sanger Antony Hegarty lægger navn til og står i front for gruppen Antony and the Johnsons. Deres koncerter og musikvideoer giver ofte udtryk for et fantasifuldt og surrealistisk univers.


Björk

Islandske Björk er berømt for at variere sit udtryk til det ekstreme – både musikalsk og visuelt. Til hendes liveshows er hun ofte blevet set i ekstraordinære kostumer, voldsom og/eller farverig hårpragt og sminke, og i forbindelse med udgivelsen af "Biophilia" bar sangerinden en enorm, orange paryk på pladecover, i musikvideoer og til livekoncerter.

Boy George


Boy George er i dag vendt tilbage som frontfigur i Culture Club, som var en del af bevægelsen "New Romantics" i England først i 1980'erne, som ofte indebar flamboyant og excentrisk mode. Boy Georges ekstremt androgyne stil fangede dengang publikums og mediernes opmærksomhed.

David Bowie

David Bowie har i tidens løb fået tilnavnet "kamæleonen", fordi han igennem årene løbende har ændret sit musikalske og sit visuelle udtryk. Han er blandt andet kendt for et billede, hvor han er iklædt en rød stram dragt med en klap for øjet, og musikvideoen "Ashes to Ashes", hvor han imiterer Pjerrot.


Elton John

Da Elton John startede sin solokarriere i slut 60'erne og i 70'erne, bar han mere og mere flamboyant tøj på scenen, blandt andet sin hat og sin domino-maske. Han har i årenes løb gået på scenen iført bået ekstravagante og humoristiske kostumer – og så har hans store briller været et særligt kendetegn for Sir Elton John.

Lady Gaga


Nogle ville kalde denne amerikanske, populære sangerinde for et kunstværk i sig selv med sine ekstreme og til tider ikke-menneskelige udklædninger både live og i sine musikvideoer.

Annie Lennox

Annie Lennox var i sin tid som sangerinde i Eurythmics garant for ekstravagant, ofte androgyn fremtoning. I flere af gruppens musikvideoer optræder hun i jakkesæt, og i videoen til "I Need A Man" giver hun den som drag queen.


Freddie Mercury (Queen)

Freddie Mercury havde som frontfigur i Queen en flamboyant scene-persona, der kombineret med hans imponerende evner som sanger gjorde ham til et kæmpe rockikon.

Mika


Den britiske sanger og sangskriver Mika laver glad og farverig popmusik, og det samme kan indimellem også siges om sangerens musikvideoer og sceneoptræden. For eksempel danser Mika i musikvideoen til "We Are Golden" rundt i undertøj på et farvestrålende værelse, som kombineres med klip, hvor sangeren vises i pangfarver.

Karen O (Yeah Yeah Yeahs)

Den karismatiske forsanger i The Yeah Yeah Yeahs har ofte spillet koncerter, hvor hun er klædt i mangefarvede og ekstraordinære kostumer. Ligesom Karen O er den eneste kvinde i bandet, skiller hun sig også ud med påklædningen, da hendes mandlige bandfæller bærer mere eller mindre almindeligt tøj til koncerterne.


Oh Land

Danske Nanna Øland, som er kvinden bag Oh Land, prioriterer sin fremtoning som en vigtig del af sit musikalske udtryk, for sangerinden har ofte spillet livekoncerter iført enestående kostumer.

Pet Shop Boys


Den succesfulde, engelske duo Pet Shop Boys med Neil Tennant i front har ofte lagt vægt på deres visuelle præsentation. Da de eksempelvis promoverede deres orange-farvede "Very"-album i 1993, bar duoen pang-farvede kostumer og anvendte computerteknologi til at placere dem i en moderne computer-grafik-verden.

Prince

"Purple Rain"-sangeren er ud over at være en kæmpe stjerne også kendt for sin flamboyante tilstedeværelse på scenen og sine kostumer og farverige jakkesæt. Multi-instrumentalisten er også flere gange blevet set optræde live med pangfarvede guitarer.


Jake Shears og Ana Matronic, Scissor Sisters

Scissor Sisters, som giver koncert i Amager Bio i aften, har eksisteret siden 2001, og er blevet kendte for deres kontroversielle og grænseoverskridende sceneshows. Deres festlige musik er inspireret af blandt andet glamrock og disko, og ligesom musikken er deres tøj og musikvideoer ofte meget farvestrålende, for eksempel videoen til "Any Which Way" fra 2010, hvor vi næsten kommer hele farvespektret igennem.

Rufus Wainwright


Den amerikansk-canadiske sangskriver Rufus Wainwright har ofte været klædt i farvestrålende jakkesæt til sine koncerter, når han står i spidsen for sin til tider lidt pompøse musik.

ANNONCE