Nyhed

Guide: 13 rigtige koncerter til weekenden

Så blev det weekend- og koncerttid med et spændende musikalsk program på de danske spillesteder

Denne weekend byder på et koncertprogram med en række eksklusive events, en lang række danske kunstnere på efterårsturné og enkelte udenlandske stjerner. For eksempel gæster det utraditionelle r&b-projekt How To Dress Well Train i Aarhus, mens Brooklyn-gruppen Grizzly Bears lægger vejen forbi Falconer Salen i København med bandets fjerde album.

Fredag den 26. oktober

København


The Raveonettes, Vega, København, fredag kl. 20

Sune Wagner og Sharin Foo udsendte for nylig deres syvende studiealbum "Observator", som indkasserede fem stjerner i GAFFA. I forbindelse med det nye album rejser The Raveonettes på en omfattende efterårsturné, som også har givet plads til tre danske koncerter. Dig & Mig og Carl Emil Petersen fra Ulige Numre varmer op. The Raveonettes spiller også lørdag på Studenterhuset Aalborg.

Køb billet via GAFFA Live.


Tako Lako, Templet, Kongens Lyngby, fredag kl. 21

Danske Tako Lako udgav for to måneder siden debutalbummet "Through the Mud", og i den forbindelse drager det festlige liveband af sted på efterårsturné til de danske spillesteder. I aften kan Balkanbandet opleves på Templet i Kongens Lyngby.

Køb billet via GAFFA Live.


Aarhus

TV-2, Bispetorv, Aarhus, fredag kl. 19.30

TV-2 samler op på deres 30 år i den danske musikbranche med bokssættet "Bag Duggede Ruder", der udkommer i dag den 26. oktober. Her samler det folkekære band op på deres succes i 80'erne, 90'erne og 00'erne.


I forbindelse med udgivelsen tager TV-2 på turne i 2012/2013 under titlen "Bag Duggede Ruder – 100 sange på 180 dage". De starter ud i Aarhus på udgivelsesdagen med en gratiskoncert på Bispetorv klokken 19.30 og besøger blandt andet også Odense, Aalborg og København under touren.

How To Dress Well + support, Train, Aarhus, fredag kl. 21.30 

Filosofi-forsker Tom Krell er manden bag How To Dress Well, det noget utraditionelle r&b-projekt med Krells falsetstemme som et centralt element. Han er aktuel med sit andet album "Total Loss", og med albummet under armen kan en-mandsprojektet opleves med liveband på Train i Aarhus.


Køb billet via GAFFA Live.

Odense

WhoMadeWho - support: Lydmor, Kulturmaskinen, Odense, fredag kl. 21 (turnéstart)


Tidligere i år udkom WhoMadeWhos album "Brighter", som blandt andet indeholdt singlerne "Inside World" og "The Sun", og i juni offentliggjorde den danske trio den sidste video i trilogien "Pitfalls of Modern Man": En 11 minutter lang dobbeltvideo. Nu drager gruppen på efterårsturné, hvor man til flere af koncerterne kan opleve den unge elektropop-artist Lydmor. WhoMadeWho kan også høres lørdag på Fermaten i Herning.

Køb billet via Kulturmaskinens hjemmeside.

Aalborg


Veto, Nordkraft, Aalborg, fredag kl. 20

Først i september udkom Vetos nye ep-udgivelse, "Sinus", som modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen. Med ep-materialet og godbidder fra bagkataloget tager Veto på klubturné rundt i Danmark, hvor de fredag kan opleves på Nordkraft i Aalborg og lørdag på det aarhusianske spillested Train.

Køb billet via GAFFA Live.


Næstved

Savage Rose, Grønnegades Kaserne, Næstved, fredag kl. 20

Den 10. september var der efter fem års pladepause igen nyt fra det legendariske, danske rockband Savage Rose i form af albummet med titlen "Love And Freedom". I denne sammenhæng drager bandet på turné i Danmark, Norge og Grønland. Fredag kan Annisette og co. opleves på Grønnegades Kaserne i Næstved, og derudover spiller gruppen lørdag i Musikteatret Albertslund og søndag i Koncerthuset i København.


Køb billet via GAFFA Live.

Herning

Turboweekend, Fermaten, Herning, fredag kl. 21


Turboweekend er berømte for deres energiske koncerter, og blev i 2011 udnævnt som "Danmarks Bedste Liveact" ved Danish Music Awards. De er nu draget på efterårsturné med bandets anmelderroste, tredje album "Fault Lines". Supportbandet I'm All Ears er udvalgt igennem projektet Local Heroes, hvor Turboweekend har valgt deres favoritband ud fra en liste af upcoming navne.

Køb billet via GAFFA Live.

Lørdag den 27. oktober


København

I Am Legend - Dee Pee 30th Anniversary - Representing Hip Hop Since 82, Amager Bio, København, lørdag kl. 21

Den danske hip hop-veteran Dee Pee, som er kendt fra Rockers By Choice fejrer sine 30 år i branchen den 27. oktober i Amager Bio. Jubilæumsshowet har fået titlen "I Am Legend", og Dee Pee vil optræde med et line-up af både nye og gamle navne i dansk hip hop, heriblandt MC Einar og Humleridderne.


Køb billet via GAFFA Live.

Underground Music Awards 2012, Bremen Teater, København, lørdag kl. 21

For fjerde år i træk afholdes Underground Music Awards på Bremen Teater i København. Awardshowet fungerer som en hyldest til danske undergrundsscene og dens talenter, der gennem showet bliver hædret og anerkendt. I musikprogrammet kan man blandt andre finde Paper Tigers, Peacefull James, Patchanka, The Number, Hëro og Farmen.


Køb billet via GAFFA Live.

Spil Dansk 2012 - En hyldest til de danske divaer, Koncerthuset, København, lørdag kl. 21

Lørdag den 27. oktober vil nogle af de største og mest kendte danske sangerinder optræde i Danmarks Radios koncerthus i forbindelse med "Spil Dansk Dagen 2012". I år fejrer DR og Koda dagen med en hyldest til "De Danske Divaer", og skuespiller, komponist og komiker Martin Brygmann vil i løbet af aftenen præsentere showets mange kvindelige solister, som alle bliver bakket op af DR's Underholdningsorkester.


Køb billet via GAFFA Live.

The Floor is Made of Lava, Vega, København, lørdag kl. 21

Det esbjergensiske rockband The Floor is Made of Lava udsendte for nylig deres tredje album "Kids & Drunks", hvor første udspil var singlen "Lost In The Woods", som blev Ugens Uundgåelige på P3 i juni. Fredag spiller de en udsolgt koncert i Vejle, og lørdag kan bandet opleves i Store Vega, inden de drager videre på Danmarksturnéen.


Køb billet via GAFFA Live.

Søndag den 28. oktober

København


Grizzly Bear, Falconer Salen, København, søndag kl. 20

Brooklyn-kvartetten Grizzly Bear(billedet) har indtil nu udgivet fire studiealbum, som alle blev tildelt fem stjerner af GAFFAs anmeldere. Den seneste af slagsen kom på gaden den 17. september, hvor GAFFAs Michael Jose Gonzalez skrev: "Bjørnebanden har atter overgået sig selv på eminent firer".

Køb billet via GAFFA Live.


ANNONCE