Nyhed

Guide: 13 rigtige til efterårsferien

I uge 42 er det skolernes efterårsferie, og det skal fejres med en masse gode koncertoplevelser. GAFFA guider dig igennem ugens koncerter.

Efterårsferien i uge 42 rummer en lang række gode koncertoplevelser omkring i det danske land. Der bliver både mulighed for at opleve danske kunstnere, som er rejst på efterårsturné, men også internationale stjerner, som gæster Danmark.

Se et galleri med billeder af alle kunstnerne i GAFFAs gallerisektion.

Fredag den 12. oktober


København

Grandmaster Flash, Pumpehuset, København, fredag den 12. oktober kl. 22.

I hiphop-kredse er der ingen tvivl om dj'en Grandmaster Flashs betydning for kulturen, og pioneren har vel nærmest status som levende legende. Uden for miljøet er det også blevet til anerkendelse, blandt andet er han optaget i The Rock'n' roll Hall Of Fame.


Køb billet via GAFFA Live.

Freja Loeb, Forbrændingen, Albertslund, fredag den 12. oktober kl. 21.

Freja Loeb har i det seneste år givet koncerter på både Spot Festival og NorthSide, spillet supportjobs for Tim Christensen og udgivet sit debutalbum "Odyssey". Albummet modtog fem stjerner fra GAFFAs Signe Bønsvig Wehding, som blandt andet skrev: "Odyssey er en fremadrettet færd, bagagen er pakket omhyggeligt, uden overflødigheder. Blondie, Fleetwood Mac og The Cure er med Loeb, men som Odysseus ved sirenerne er hun undsluppet deres dominans og fortsætter frem med en stærk selvstændighed."


Freja Loeb spiller også koncerter på Metromusik i Ringsted den 13. oktober, på Vega i København den 19. oktober og på Stars i Vordingborg den 20. oktober.

Køb billet via GAFFA Live.

Aarhus


Rangleklods + support Belle Ville, Radar, Aarhus, fredag den 12. oktober kl. 21.

Det seneste år har været en støt opadgående kurve for Esben Andersen, der som Rangleklods har spillet support for Veto og WhoMadeWho, udgivet både en ep og et debutalbum og optrådt på sidste års Spot Festival samt dette års Roskilde Festival. Mellem en række udenlandske shows bliver der i efteråret også tid til fem danske koncerter, som bringer Rangleklods til Jylland og Sjælland.

Rangleklods spiller også koncerter i Studenterhuset Aalborg den 13. oktober, Templet i Kongens Lyngby den 19. oktober og Pumpehuset i København den 20. oktober.


Køb billet via GAFFA Live.

Odense

Pede B & DJ Noize, Posten, Odense, fredag den 12. oktober kl. 21.


Tidligere i år udsendte Pede B og DJ Noize albummet "Over Askeskyen", og det er sange fra dette album, som de to herrer tager med ud på deres efterårsturné. Med på turnéen medtager Pede B og DJ Noize også sangerinden Ayoe Angelica, guitaristen Thor Madsen og produceren LuxXx, der på scenen både spiller keys og fungerer som back-up-rapper.

Pede B & DJ Noize spiller også koncert på Forbrændingen i Albertslund den 18. oktober, på Studenterhuset Aalborg den 19. oktober og på Godset i Kolding den 20. oktober.

Køb billet via GAFFA Live


Helsingør

Efterklang & Sjællands Symfoniorkester, Kulturværftet, Helsingør, fredag den 12. oktober kl. 20.

Den 24. september udkom Efterklangs nyeste album "Piramida", som modtog fem ud af seks stjerner i GAFFA, og for tiden opfører trioen albummet live sammen med klassiske orkestre. De har netop givet to udsolgte koncerter i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg, men til koncerten fredag den 12. oktober er det stadig muligt at få billetter, hvor "Piramida" vil blive spillet sammen med Sjællands Symfoniorkester.

Køb billet via GAFFA Live


Lørdag den 13. oktober

København

Sound of Copenhagen, Koncerthuset, København, lørdag den 13. oktober kl. 21.


Sound of Copenhagen har i år udvidet projektet med en live-koncert, og denne vil præsentere både store, små, kendte og ukendte artister, som alle skal optræde side om side – sammen og hver for sig. I blandt koncertens kunstnere kan man finde Vinnie Who, Mikael Simpson, Troels Abrahamsen fra Veto og Suspekt.

Køb billet via GAFFA Live.

Aarhus


Jon Nørgaard, Train, Aarhus, lørdag den 13. oktober kl. 23.

Jon Nørgaard har igennem de seneste ti år været kendt som både Jon fra Popstars og John Rock, men han har også beskæftiget sig med en række danske talenter som co-producer, sangskriver og feature på egne og andre udgivelser. Jon har arbejdet med kendte navne som Kato, Clemens, USO og Sanne Salomonsen, og nu fejrer den 27-årige sanger og sangskriver sine ti år i musikbranchen, siden han i 2002 medvirkede i talentshowet Popstars.

Køb billet via GAFFA Live.


Mandag den 15. oktober

København

Ultravox, Amager Bio, København, mandag den 15. oktober kl. 20.


De gendannede engelske new wave-veteraner Ultravox udsendte tidligere i år albummet "Brilliant", som er bandets første album med deres mest kendte sanger Midge Ure i hele 28 år. Med det i ryggen drager de ud på en turné, der blandt andet bringer dem til Amager Bio i København.

Køb billet via GAFFA Live.

Torsdag den 18. oktober


Fredericia

Jonas Alaska, Det Bruunske Pakhus, Fredericia, torsdag den 18. oktober kl. 20.

Det er først for nylig, at Jonas Alaska er begyndt at få opmærksomhed i Danmark, især efter sin koncert på den aarhusianske Spot Festival, som fik fem stjerner i GAFFA, og som er Alaskas eneste danske koncert til dato. Nu får en større del af det danske publikum mulighed for at opleve den norske sangskriver, når han spiller otte danske koncerter i oktober og november. 


Jonas Alaska spiller også koncert i Musikhuset Aarhus den 19. oktober, på Dexter i Odense den 20. oktober og på Nordkraft i Aalborg den 21. oktober.

Kø billet via GAFFA Live.

Fredag den 19. oktober


København

Chris Isaak, Det kongelige Teater - Gamle Scene, København, fredag den 19. oktober kl. 20.

Den nu 55-årige sanger og sangskriver Chris Issak er kendt for sin karakteristiske stemme og guitarlyd, og ikke mindst for kæmpehittet "Wicked Game", der i 1990 både blev kendt fra David Lynch-filmen "Wild At Heart" og fra den sensuelle musikvideo med den danske supermodel Helena Christensen.


Køb billet via GAFFA Live.

Anna von Hausswolff, Huset, København, fredag den 19. oktober kl. 21.

Svenske Anna von Hausswolff udsendte for to år siden sit debutalbum "Singing From The Grave", som GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez tildelte fem stjerner og skrev følgende om:  "Svenske Anna von Hausswolff har begået en betagende flot debutplade, hvor hendes fyldige og sjælfulde vokal står i spidsen for ni stemningsmættede numre, der hovedsageligt er klaverbårne."


Køb billet via Billetto.dk.

Lørdag den 20. oktober

København


Saybia – P3 Albumsession, Koncerthuset, lørdag den 20. oktober kl. 20.

Sidste år var det Kashmir og albummet "The Good Life", som kunne opleves i Koncertsalen under overskriften "P3 hylder store danske albums". Nu er det Saybias tur til at fremføre deres populære debutalbum "The Second You Sleep" i Koncertsalen og direkte på P3.

Køb billet via GAFFA Live.


Aarhus

The Raveonettes + Carl Emil Petersen, Train, Aarhus, lørdag den 20. oktober kl. 21.30.

Sune Wagner og Sharin Foo(billedet) udsendte for nyligt deres syvende studiealbum "Observator", som indkasserede fem stjerner i GAFFA. I forbindelse med det nye album rejser The Raveonettes på en omfattende efterårsturné, som nu også giver plads til tre danske koncerter i oktober. Carl Emil Petersen fra Ulige Numre varmer op.


Køb billet via GAFFA Live.

ANNONCE