Nyhed

Guide: 13 rigtige til Københavns Kulturnat

København byder endnu engang op til et overvældende udbud af kulturelle aktiviteter i forbindelse med Kulturnatten 2012. GAFFA guider dig i den forbindelse til de 13 bedste musikalske oplevelser.

I aften er der Kulturnat i København, og GAFFA giver dig her en guide med de 10 mest spændende musikalske arrangementer. Læs også vores guide til den aarhusianske Kulturnat.

Brasiliansk musik, Dansk Design Center, H.C. Andersens Boulevard 27, 1553 Kbh V, klokken 21.00-23.00

Hvis man er i humør til at høre noget eksotisk musik, skal man tage til Dansk Design Center på Kulturnatten. Her spiller den brasilianske vokalist og sangskriver Leo Minax sammen med Steen Rasmussen på klaver og Fredrik Damsgaard på kontrabas.

Børnekoncert med store danske navne, Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, 1067 Kbh K, klokken 19.00 og 21.00 

Malthe Fischer og Aske Zidore fra Oh No Ono, Christian Hjelm Fra Figurines og Nikolaj Manuel Vonsild fra When Saints Go Machine giver koncert i Nikolaj Kunsthal klokken både 19 og 21 til Kulturnatten. Koncerten tager udgangspunkt i deres et år gamle børnebog- og børnemusikprojekt "Grønflammeskoven", som GAFFAS Erik Barkman tidligere har givet fire ud af seks stjerner.

Designmusset hylder vinylen, Designmusset, Bredgade 68, 1260 Kbh K, klokken 18.00-24.00

Designmuseet har i øjeblikket udstillingen "Pladecovers – Vinylens Revival", der, som navnet antyder, fokuserer på lp-pladecovers og hele kulturen og historien omkring dem. På Kulturnatten inviterer designmusset på kaffe fra baren "Sort Kaffe Og Vinyl", vinyl-marked og dj-sæt med vinyl af blandt andre Master Fatman.  

Kiss Kiss Kiss holder releasekoncert i bus, klokken 22.00-03.00

"Ponte 25" udkommer på mandag og er bandet Kiss Kiss Kiss' andet album. Det fejrer de med en rullende buskoncert i København. Bussen kommer forbi Musiksmag i Jægersborggade klokken 22.00, Harbo i Blågaardsgade klokken 23.00 og Bosch-bygningen på Vesterbro klokken 00.00. Der er gratis øl fra Royal, og Kiss Kiss Kiss har røbet, at der vil være røgmaskiner i stor stil. 

Kulturnat Officielt Afterparty, Vega, Enghavevej 40, 1674 Kbh V, klokken 23.00

Der bliver budt op til dans med koncert fra The Late Great Fitzcarraldos, Philip Gorbachev og Bjørn Svin til Kulturnattens Officielle Afterparty, der bliver afholdt i Vega. Ud over koncerter, vil Sort Sol og tidligere Voice-mand Steen Jørgensen og Jessie vende plader.

Nikolaj Nørlund med flere, Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 Kbh K, klokken 19-24 

På Hovedbiblioteket kan du lytte til Nikolaj Nørlund (går på klokken 23.15), Jacob Holdt, Mette Moestrup, Simone Aaberg Kærn og Michael Jeppesen. Ifølge arrangørerne er det en aften, der "hylder enspændere, benspændere, fyrtårne og undtagelsesmennesker – folk, der modigt svømmer mod strømmen."

Lou Van, Kunstforeningen Gl. Strand, Gl. Strand 48, 1202 Kbh K, klokken 21.30-00

Dj og producer Lou Van er i øjeblikket vært på det elektroniske P3-program Unga Bunga. Til Kulturnatten kan han opleves i Kunstforeningen Gl. Strands gård. Her spiller han loungemusik, og der bydes på varm suppe. 

Martin Hall, Statens Museum For Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 Kbh K, klokken 22.00-22.40 (billedet)

Multikunstneren Martin Hall, der for nylig har udgivet bogen med punk-essays "Nostatic!" i samarbejde med GAFFA, samt albummet "If Power Asks Why", spiller instrumentalkoncert på Statens Museum For Kunst til Kulturnatten. Det sker i forbindelse med særudstillingen "Matisse - fordobling og variation", og der venter publikum en helt særlig oplevelse.

Michael Møller, Trinitatis Kirken, 1119 Kbh K, klokken 23.30

Moi Caprice-frontmanden og soloartisten Michael Møller spiller til Trinitatis Kirkens natgudstjeneste. Michael Møller spillede i sidste uge på Atlas i Aarhus, hvor GAFFAs Morten Larsen gav koncerten fire ud af seks stjerner. Så mon ikke kirkegængerne kan se frem til en guddommelig aften i Michael Møllers selskab. 

Rockbal, Københavns Museum, Absalonsgade 3, 1658 Kbh V klokken 20.00-22.00

Udlev, afprøv og (gen)oplev dansen fra 50'ernes rockkultur. Kulturnatten kan også bruges på danselektioner; man kan møde op og få undervisning i de, ifølge arrangørerne, "frigørende nye dansebevægelser, som kendetegnede den spirende rockkultur i 50'erne".

Spacelab Acoustic Trio og Fela Kuti Birthday Party feat. Dele Sosimi, Jazzhouse, Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 Kbh K, klokken 20.00

Oplev Spacelab Acoustic Trio med pianisten Nikolaj Hess – der har spillet med afrobeatkongen Fela og dennes søn Femi Kuti på det legendariske spillested The Shrine i Nigeria – og Dele Sosimi, som har spillet i Fela Kutis band i mange år.  Spacelab Acoustic Trio fejrer deres længeventede nye album "The Movie", og Dele Sosimi fejrer, at Fela Kuti den 15. oktober kunne være fyldt 74 år (han døde dog i 1997). Begge ting sker på Jazzhouse, og begge hold har inviteret gærster. Det betyder dobbeltkoncert og afrobeat-brag.

Strøm Festival inviterer til kulturnat, Ny Carlsberg Bryghus, Ny Carlsberg Vej 130, 1799 Kbh V, klokken 20-00

Ny Carlsberg Bryghus bliver, bogstaveligt talt, sat i nyt lys, når Strøm indtager bryghuset sammen med produceren Thomas Knak og lysdesigneren Jakob Kvist. Det er lagt op til en aften med lys og elektronisk musik i nye unikke rammer. 

Swan Lee-guitarist spiller for Lolland-Falster, Embassy of Lolland-Falster, Rosengården 7, 1174 Kbh K, klokken 19

Tidligere guitarist i Swan Lee, Jonas Struck er vokset op på Falster, og derfor er det oplagt, at han spiller på deres ambassade i København. Han spiller sammen med Peter Leth på trommer og Asger Baden på orgel og keyboard. 

Læs mere på Kulturnattens hjemmeside og læs også vores guide til den aarhusianske Kulturnat

 

 

ANNONCE