Nyhed

Randers-spillested sat på gaden

Café von Hatten i Randers må flytte på grund af huslejesag

Foto: Nabiha på Café von Hatten i 2011

Efter 31 år lukker det anerkendte, randrusianske spillested Café von Hatten. I mere end to år har caféens medarbejdere kæmpet for, at den fortsat skulle eksistere, men nu har Café von Hatten tabt en huslejesag ved landsretten. Det betyder, at spillestedet, som har sat Randers på det musikalske landkort, må flytte inden for fire-seks uger.

Von Hatten er arbejdspladsen for 20-25 frivillige medarbejdere, og de frivillige kræfter har i over to år arbejdet for, at spillestedet kunne blive på dets nuværende placering. Nu hvor huslejesagen er tabt, vil de frivillige kæmpe for, at spillestedet kan fortsætte et nyt sted, men først og fremmest skal der findes lokaler til de koncerter, som er booket til resten af året.

Huslejesagen handlede om uenighed med udlejeren over husleje og manglende specifikationer på udgifter i forbindelse med lejemålet. Sagen er både blevet fremstillet i Fogedretten og Landsretten, og foreningen har flere gange forsøgt at indgå et forlig med udlejeren, så den kunne beholde lejemålet, men udlejeren har valgt ikke at gå med til et forlig.

Der er stor opbakning til caféens overlevelse fra forskellige fronter, og søndag aften var der møde, hvor tidligere medarbejdere og andre interesserede kunne mødes for at hjælpe med at finde en løsning på von Hattens fremtid.

I 2011 fyldte von Hatten 30 år, og spillestedet har i tidens løb præsenteret både upcoming og etablerede danske navne. Spillestedet afholdt kun koncerter med kunstnere, som spillede originalt materiale, og spillestedets særlige fokus på upcoming musik gjorde, at mange af Danmarks største bands har spillet flere gange på von Hatten inden de opnåede et nationalt gennembrud. Dette gælder blandt andet Veto, Saybia og Carpark North. Igennem tiden har spillestedet også været involveret i en række minifestivaler, for eksempel Randersmesterskaberne i rock.

 

ANNONCE