Nyhed

Kloster er klar med salme-album

Indiebandet udgiver "Ni Salmer og en aftensang" den 15. oktober

Kloster er et band, hvis musik lægger sig op ad indie- og folkrocken, og hvis sanger og sangskriver Mikael R. Andreasen er erklæret kristen. Snart er gruppen klar med deres femte albumudspil, "Ni Salmer og en Aftensang", der kommer på gaden den 15. oktober. Albummet består af danske salmetekster, hvor der er tilsat ny musik og nye melodier. 

Salmeteksterne er skrevet af blandt andet N.F.S. Grundtvig, H.C. Andersen og B.S. Ingemann, og på pladen medvirker i alt 26 kunstnere, heriblandt Hymns From Nineveh, RebekkeMaria, Causa Sui, Mechanical Bird, Serena Maneesh, Bodebrixen og Ring Them Bells.

Om Klosters kommende album fortæller sangskriver Mikael R. Andreasen: "Jeg er opvokset i en kirkelig tradition, der har været præget af rigtigt mange sange skrevet i en til tider grænsende til pinlig, eller i hvert fald fattigt sprogbrug, og mange af disse, opdager jeg nu, fantastisk skrevne salmetekster har været relativt ukendt land for mig. Bortset fra salmen "Påskeblomst, hvad vil du her?" kender jeg stadig ikke originalmelodien til nogen af de tekster, jeg har sat ny melodi og musik til. Men de taler til min tro, til min tvivl og til min undren, og de skaber noget håbefuldt i mig. På et andet plan kan pladen ses som en trodsig reaktion mod den tendens, der for tiden synes at være i dansksproget populærmusik til, at sangtekster nærmest har et 1:1 forhold mellem udtryk og indhold."

På Klosters seneste album "The Waves and Winds Still Know His Voice" beskæftigede Mikael R. Andreasen sig med tekster af den britiske middelalder-mystiker Julian of Norwich. Bandet spillede koncert på Roskilde Festival 2011.

På Youtube kan man høre sangen "En Liden Stund", hvor blandt andet norske Solrun Stig, Hymns From Nineveh og RebekkaMaria medvirker.