Nyhed

Kom i Champions League-humør med GAFFA

Hør 16 fodboldsange, inden verdens mest prestigefyldte klubturnering går i gang

I aften klokken 20.45 sidder mange danske og udenlandske fodboldfans klar på tribunerne og foran tv-skærmene. Det er nemlig her den 58. udgave af Champions League bliver skudt i gang. Spanske Real Madrid, italiensk Milan FC og engelsk Arsenal er nogle af de storhold, der skal sparke fodboldfesten i gang, en fest som løber helt indtil finalen på Wembley Stadion den 25. maj næste år.

Og til fodbold hører selvfølgelig en række af de klassiske fodboldhymner, der skal få stemningen i gang og vildskaben frem hos de mange fodboldfans. Hvis du også trænger til at varme op inden det hele går løs, så se med her. GAFFA giver dig her en liste, der med garanti vil få fodboldstemningen i gang.

Se også billeder af de respektive klubber i GAFFAs gallerisektion.


 

Tony Britten: "UEFA Champions League Anthem" (1992)
Den engelske komponist Tony Britten står bag den officielle hymne fra UEFA Champions League. Den er baseret på kompositionen "Zadok The Priest" og indspillet af Londons Royal Philharmonic Orchestra og sunget af Academy of St. Martin in the Fields-koret.


 

Morten Woods & André Andersen: "FC Nordsjælland-sangen" (2009)
Danske FC Nordsjælland er med i 2012-udgaven af Champions League, og hvis du vil heppe med på den eneste danske deltager, kan du passende synge med på Morten Woods og André Andersens fan-sang til det nordsjællandske hold.


 

Gerry and the Pacemakers: "You Will Never Walk Alone" (1963)
Denne sang blev første gange spillet i musicalen "Carousel" fra 1945 og er efterfølgende blevet associeret med adskillige fodboldklubber, hvor publikummer i samlet flok synger den på kampdagen. Det var Liverpool FC, der som de første startede dén tradition i starten af 60'erne, en tradition der siden spredte sig til flere andre klubber. Heriblandt skotske Celtic FC, der er med i årets Champions League.


 

Chelsea FC: "Blue Is The Colour" (1972)
En af de mest kendte klubfodboldsange i England må være klassikeren "Blue Is The Colour" fra 1972. Her 40 år efter udgivelsen er det stadig Chelseas officielle sang, og den bliver spillet til samtlige hjemmekampe og finaler, Chelsea deltager i.


 

Jaume Picas & Josep M. Espinàs (tekst) og Manuel Valls Gorina (musik): "Cant del Barça" (1974)
Denne catalanske hymne er nærmest gået hen og blevet en nationalsang i Catalonien. Den blev skrevet i forbindelse med FC Barcelonas 75-års jubilæum den 27. november 1974, hvor den blev sunget første gang af 3.500 fans, og er sidenhen blevet Barcelonas officielle fodboldsang.


 

Willy Astor: "Stern des Südens" (1998)
Den tyske sangskriver Willy Astor står bag den officielle fodboldhymne for klubben FC Bayern München. Direkte oversat betyder titlen "Sydens stjerner", og sangen bliver sunget til klubbens hjemmekampe på Allianz Arena.


 

World Red Army feat. Jenny Bae: "Glory Glory Man. United" (2009)
The World Red Army er en stor popgruppe, bosiddende i Manchester, der indspiller og producerer sange til storklubben. Heriblandt "Glory Glory Man. United" fra 2009, som er gået hen og blevet et hit for ægte Manchester United-fans.


 

Jose de Aguilar: "Hala Madrid"
"Hala Madrid" er Real Madrids officielle fodboldhymne og bliver således sunget til hjemmekampe både før kampstart og i halvlegen. Den blev indspillet af spanieren Jose de Aguilar i samarbejde med 32 kunstnere.


 

Augusto Martelli: "Milan Milan (inno ufficiale)"
Ægte Milan-fans vil med garanti kunne synge med på denne sang. Det er den italienske komponist Augusto Martelli, der står bag den officielle fodboldhymne til det italienske hold Milan FC.


 

David L. Brown: "Arsenal We're On Your Side" (1972)
Arsenal-holdet anno 1972 indspillede denne hymne, der sidenhen er blevet klubbens officielle fodboldsang. Så hvis man holder med "The Gunners", som Arsenal-klubben kaldes blandt fans, så er det om at synge med her.


 

P. Belli-Ramazzati (komponist) Iris (artist): "Juve Storia Di Un Grande Amore"
Hvis man er Juventus-fan er dét her sangen, man skal kunne skråle med på, inden det italienske hold spiller hjemmekampe.


 

Richard Rogers & Lorenz Hart: "Blue Moon" (1934)
For pigerne vil det nok være filmen "Grease", der som det første popper op, når "Blue Moon" bliver sat på anlægget. Anderledes er det dog for fans af den engelske fodboldklub Manchester City. Klubben har gjort den klassiske sang til deres officielle fodboldsang, ligesom "Blue Moon" også er titlen på klubbens fanklub. Hør her en udgave med Liam Gallagher, der er stor Manchester City-fan.



Annie Cordy: "Allez Paris Saint-Germain" (1977)
Den franske gruppe Les Parisiens har skrevet teksten til den officielle hymne for det franske hold Paris Saint-Germain, der bygger på melodien fra Village Peoples "Go West". Teksten til sangen blev skrevet ud fra forslag, som Paris Saint-Germains fans kunne sende ind via klubbens hjemmeside. Her kan du se en udgave med PSG's hold anno 2012.


 

Monty Python: "Always Look On The Bride Side of Life" (1979)
Sangen kunne første gang ses og høres i filmkomedien "Monty Python's Life Of Brian" fra 1979 og er sidenhen blevet fast inventar ved mange fodboldbegivenheder. Så når dit yndlingshold taber en vigtig kamp, så træk vejret dybt, sæt denne sang på og tæl langsomt til 10.


 

Queen: "We are the Champions" (1994)
Man kan først rigtig smage sejrens sødme, når man hører tonerne fra Queens verdenssucces i 1977. "We Are The Champions" er en af de største og mest følelsesladede ballader fra britiske Queen og er blevet et symbol på sejr i alle former for sportsgrene, ikke mindst fodbold. Det var desuden temasangen til VM i 1994.


 

Blur: "Parklife" (1994)
Sangen her er titelsangen til Blurs album fra 1994. Den begyndte at blive spillet til forskellige fodboldarrangementer i midten af 90'erne og har siden udviklet sig til at være en sand fodboldsang. Nike kørte desuden en reklamekampagne i 1997 med fokus på fodbold, hvor denne sang var reklamens bærende element.


ANNONCE